avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta validare poprire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta validare poprire

Buna ziua.
S-a transmis o adresa de infiintare a popririi unui tert pe veniturile salariatului, careia acesta nu I-a dat curs.
Domiciliul salariatului este in Brasov, Judecatoria Brasov incuviintand executarea silita,
Tertul la care este angajat are sediul intr-o comuna in jud. Ialomita.
La care judecatorie se depune cererea de validare a popririi?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:16, 9 Martie 2017
Poprirea se valideaza de instanta de executare[Art.790(1)NCPC.]
Validarea popririi se face de judecătoria de la domiciliul creditorului.
Scuze pentru eroare, rectific.
Validarea popririi se face de judecătoria de la domiciliul debitorului, nu al creditorului cum eronat am scris mai sus.
In mod concret,Jud.Brasov, daca acesta este domiciliul debitoului ,conf.art.651(1)NCPC"Instanta de executare este judecatoria in a carei circumscriptie se afla la data sesizarii organului de executare ,domiciliul sau, dupa caz,sediul debitorului,in afara cazurilor in care legea dispune altfel."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la somatie ElizaE ElizaE As dori sa aflu unde trebuie depusa contestatia pentru somatie, adica pt suma ceruta de executor( onorariu ) + cheltuieli ,taxe etc. nu sunt de acord,deoarece ... (vezi toată discuția)
Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita ciobi2016 ciobi2016 Buna ziua, Pe scurt problema mea este urmatoarea: printr-o sentinta civila am fost obligat sa platesc a anumita suma de bani, iar recursul a fost ... (vezi toată discuția)