avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mizerie mare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mizerie mare

Mizerie mare pe spatiul comun

Locuiim intr-un bloc nou proprietate privata cu toate spatiile din jur.
Avem doi vecini care arunca gunoaie si mincare gatita pentru caini direct din oala pe gazon si fac mare, mare mizerie. Aceste persoane au in ingrijire acei caini, i-au deparazitat, dus la doctor cand au fost bolnavi, etc. Ecarisajul a venit, au fost sa-i ia inapoi si la 2 zile au venit la loc.
Haita e de 10 caini care ne ataca noaptea si ziua si fac mizerie mare pe spatiul comun. Calcam obligati prin caca de caini. A fost sesizata sectia de politie, nu au facut nimic. Aveti idee ce se poate face in aceasta situatie?
Vecinii respectivi nu ar trebui sa curete dupa cainii pe care ii au in ingrijire si care fac excremente pe spatiul comun, asa cum fac cei cu caini de rasa?
Cum pot fi ei obligati sa respecte pe ceilalti proprietari si sa-si ia cainii acestia in casa?
Multumesc de ajutor.
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 16:18, 14 Septembrie 2009
Cereti proprietarilor cainilor sa curete in urma cainilor, sa coboare cu mancarea si le-o dea cateilor , nu sa o arunce de la etaj, speriati-i ca ii veti fotografia cand fac aceste chestii si vor fi pasibili de amenzi. Cereti-le deasemenea sa opreasca doar 1-2 caini , restu l sa ii predea unui adapost pentru animale, intrucat dvs., celorlalti vecini , va este greu sa suportati mizeria si zgomotul produs de acestia. Legislatia nu este inca foarte clara , de aceea , ar trebui sa discutati si la nivel de asociatie de proprietari despre eventuale sanctiuni pentru aceia care va deranjeaza.
Multumim frumos.
Asta cu amenzi date de asociatie ar fi foarte buna. Poate asociatia da amenzi?
Sunt si eu interesata de acest subiect.
Poate politia amenda pe cei care au in ingrijire caini si nu curata dupa ei excrementele? Sunt caini care stau afara pe proprietatea comuna si se string la mincarea data de vecini, din ce in ce mai multi caini. La inceput erau 2, acum sunt 10 pe cativa metri patrati.
Ecarisajul nu-i ia ca zic ca nu au unde sa-i duca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine in apartament Paolo_30 Paolo_30 Buna ziua, Problema mea consta in faptul ca deasupra mea locuieste un cuplu in chirie care detin un catel de talie medie.Din cate mi-am dat seama varsta ... (vezi toată discuția)
Caini de lupta, liberi in spatiul comun Dana Marin Dana Marin In parcul de cativa metri patrati dintre blocurile complexului in care locuiesc iese lumea cu cainii. Aproape nimeni nu stringe mizeria dupa caini si s-a facut ... (vezi toată discuția)
Animalele la intretinere iulyana62 iulyana62 Am fost anuntata de catre asociatia de proprietari ca este o lege noua prin care suntem obligati sa bagam animalele la intretinere ca si cum ar fi o persoana ... (vezi toată discuția)