avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la prescriptia implinita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la prescriptia implinita

Buna ziua,
Cunostintele mele juridice sunt limitate si de aceea o sa va rog sa scuzati eventualele confuzii pe care le voi face. Este vorba despre un proces pe rol. Doresc sa inteleg un rafinament din codul civil. Nu este vorba despre mine dar din simplitate voi vorbi la persoana intai.

Daca se face o plata, printr-o poprire pe salariul meu, in contul unei creante a carui termen de prescriptie s-a implinit, se cheama ca am renuntat la prescriptie?

Daca dupa 2 ani s-a demarat o executare silita, am contestat in termenul legal, si la proces invoc termenul de prescriptie expirat, mai am acest drept cand de fapt eu am recunoscut tacit dreptul, chiar dupa termenul expirat?

Faptul ca sunt executat de o firma de recuperari si nu de banca cu care am avut contract, poate in anumite circumstante sa astraga nulitatea juridica a executarii pe care o contest?
Cel mai recent răspuns: madonion , utilizator 12:56, 7 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.
Sunt programator si inteleg, cu atat mai mult, importanta folosirii corecte a termenilor juridici.
Contestatia a fost formulata de un avocat, insa persoana in cauza si-a pierdut increderea in avocat in incercam impreuna sa deslusim in jungla juridica care ne sunt optiunile si sansele de reusita.

~ Conținut șters la cerere ~
Plata prin poprire este o procedura de executare silita, asfel ca, nu inseamna ca, ati" renuntat la prescriptie",banca a cesionat(vandut) creanta respectiva la o firma recuperari creante,astfel ca, nu este pur si simplu caz de nulitate a executarii silite.
ConsuelaScarlat a scris:

vi s-a invocat prin intampinare ca s-a facut acea plata prin poprire si ca asta inseamna ca s-a intrerupt prescriptia?

Nu s-a intamplat asta, nu din cat cunosc. Persoana in cauza isi pierde speranta si vreau sa inteleg, pe cat pot, unde se afla cu aceasta cauza care a costat deja o gramada de bani si nu a putut preveni evacuarea. O sa incerc sa ma familiarizez cat pot de mult cu datele problemei.
Acum incerc sa evaluez posibilitatea ca ce ati spus dvs sa se intample.

Alte discuții în legătură

E legal să se continue executarea pe baza unui dosar din 2011, preluat de alt executor anul trecut? după știința mea, nu s-a poprit sume sau bunuri negue_c negue_c Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca e legal sa se continue executarea pe baza unui dosar de executare din 2011, care a fost preluat de alt executor anul trecut. ... (vezi toată discuția)
Executare silita ancamois ancamois buna am primit acasa o instiintare de la firma de recuperari ca dosarul meu va fii trimis la departamentul juridic.ce inseamna asta?cand trebuie sa contest ... (vezi toată discuția)
Executare silita papati papati Speță: Banca începe executarea silită pentru o sumă de bani neachitat pe un credit de nevoi personale. Ultima plată este efectuată la data de ... (vezi toată discuția)