Bună ziua,
din 2012 am dublă cetățenie, română germană. De câteva luni mi a expirat cartea de identitate. Trebuie sa mi actualizez actul de identitate chiar dacă nu am nici o proprietate in România? Indiferent unde călătoresc în lume mă pot identifica cu actele nemțești (Pașaport și carte de identitate) iar în acte scrie ca sunt născută în România. ..
Mulțumesc
A nu prezenta un act de identitate valabil se pedepseste in Romania. Insa nu se specifica de ce stat trebuie emis acest act. Deci strict vorbind, daca vrei act de identitate romanesc, cereti pasaport de CRDS-ist prin consulat. Ramane permis sa va legitimati cu documente de calatorie germane.
Daca veniti in Romania e de preferat sa aveti acte de identitate romanesti. Deci solicitati la ambasada un pasaport romanesc CRDS. In alta ordine de idei aveti obligatia ca inainte cu 15 zile de expirare a actului de identitate sa solicitati altul.
Dubla cetatenie
pyelee
EU beneficiez de cetatenie dubla germana- romana, Pasaportul romanesc imi expira in iulie, trebuie sa imi fac pasaport nou sunt obligata chiar dava ma ... (vezi toată discuția)