avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot angaja ca PFA?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot angaja ca PFA?

Buna ziua.Am un PFA si pe o perioada de 10 zile cum pot angaja?A-si avea nevoie de 6 angajati,pot sa angajazi?Sau pot incheia cu 6 oameni(persoana fizica) contract de prestari servicii?Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2017
GYOGYO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 10 Martie 2017
Potrivit art.17 alin.1 din OUG 44/2008, PFA poate desfăşura activităţile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult 3 persoane, angajate de aceasta, în calitate de angajator, cu contract individual de muncă, încheiat şi înregistrat în condiţiile legii.

Asadar, nu puteti angaja mai mult de 3 persoana cu c.i.m.

Contractele de prestari servicii se pot incheia numai pentru activitati cu caracter ocazional.
Atunci pot sa inchei un contract de prestari servicii cu 6 oamnei?E vorba de 0 perioda de 10 zile pe ani.Cred ca asa ma incadrez in caracterul ocazional.
Cel mai bine intrebati la ANAF , despre acest tip de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in curand o sa ma pensionez anticipat partial si angajatorul ... mariaz1965 mariaz1965 Buna ziua, In curand o sa ma pensionez anticipat partial si angajatorul doreste sa-l mai ajut o perioada de timp sub forma de consultanta tehnica pentru ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare/prestare servicii persoana fizica andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Sunt in cautarea unor raspunsuri pentru urmatoarea situatie. Recent am absolvit un curs de responsabil de mediu si am fost abordat de o firma ... (vezi toată discuția)
Angajator Leordeanu Leordeanu Am de facut lucrari de constructie la casa proprietate . Doresc sa colaborez cu meseriasi autorizati (pfa),care este forma contractuala ?. Pot angaja si ... (vezi toată discuția)