Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca un angajator poate modifica prin decizie timpul de lucru de la 8 la 4 ore si numai catorva angajati. Informarea salariatilor respectivi este emisa in aceeasi zi cu decizia. Este legal? Si daca nu cum pot sa ma opun acestei decizii?
Pe de alta parte, merita mentionata si aceasta dispozitie din CCMUNN 2007-2010:
Art. 72. - (1) CIM se poate modifica in ceea ce priveste felul muncii, locul muncii si drepturile salariale prin acordul partilor sau din initiativa uneia dintre parti, in cazurile prevazute de Codul muncii.
(2) Refuzul salariatului de a accepta o modificare a clauzelor referitoare la felul muncii, locul muncii sau drepturile salariale nu da dreptul celui care angajeaza de a proceda la desfacerea unilaterala a CIM pentru acest motiv.
(3) Delegarea si detasarea salariatilor se fac in conditiile prevazute de lege, cu drepturile prevazute in prezentul contract.
Dar indraznesc sa spun ca desfacerea contractului , respectiv decizia de concediere nu va fi in niciun caz motivata pe refuzul angajatului de a accepta modificarea, nu? ;)
Va fi motivata de necesitatea desfiintarii postului datorita lipsei de comenzi sau crizei financiare care e deja un element de notorietate...
M-am hotarat sa dau angajatorul in judecata. Dar pana atunci eu cat stau la serviciu 4 ore cat scrie in decizie sau 8 ore? In primele doua zile am stat 8 ore si apoi vazand scris in condica de prezenta in dreptul numelui meu 8-12 in urmatoarele doua zile am stat numai 4 ore si ma tem ca nu am facut bine. Va rog dati-mi un sfat.