avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere major

Buna seara. Am un baiat care a implinit 18 ani. El se afla in franta cu mama lui. Pana la aceasta varsta am platit pensie alimentara in cont la o banca. Precizez ca de 3 ani nu mai stiu nimic de el . Va rog sa mi spuneti,daca va merge la facultate,voi fi obligat sa platesc mai departe? Si care este procedura si ce fel de drepturi as avea eu ca parinte avand in vedere ca nu am nici o relatie cu el din pricina mamei.Sorin
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:04, 10 Martie 2017
Dacă va continua studiile, puteţi fi obligat la plata pensiei alimentare până la împlinirea vârstei de 26 de ani ai băiatului. Ca să fiţi obligat, trebuie ca băiatul să vă cheme pe dvs. în instanţă pentru obligarea dvs. la plata pensiei alimentare şi instanţa stabileşte obligaţia de la data depunerii cererii lui la registratura judecătoriei.
Copilul fiind major, nu mai aveţi nici un drept asupra lui, aveţi doar obligaţia susţinerii financiare a acestuia, dacă el vă cere.
Multumesc frumos.
Având în vedere că este major, nu mai aveți nici o obligație de plată a pensiei de întreținere. Dacă între timp face dovada că este în continuarea studiilor, puteți fi obligat la plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimetara copii majori admin12 admin12 Revin din nou pe acest forum pentru a va cere ajutorul.Am nevoie de un model de cerere pentru obtinerea pensiei alimentare pentru cei doi copii ai mei care au ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)