avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA REFACTURARE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

REFACTURARE

:sorry:
BUNA ZIUA! Am o speta.....am bon trecere pod (FETESTI - CERNAVODA) in valoare de 47 lei, inregistrez bonul pe ch. firmei mele (pe baza de decont de cheltuiala- fara deducere TVA- pe cost toata suma 47 lei),dar clientul pentru care lucrez imi da pe comanda de transport valoarea trs. si separat taxa trecere pod,cand facturez cum facturez aceasta taxa 47 x 19% sau din 47 separ TVA?(39.5+7.5
=47 lei?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:12, 17 Septembrie 2009
In ceea ce am expus eu nu am afirmat ca nu se pot folosi aceste conturi, se pot folosi orice conturi atita timp cit nu sunt afectate rulajele.
Eu consider ca aceste ct: pt 461 presupune in primul rind existenta unei creante si apoi incasarea acesteia si pt ct 471 existenta unei chelt in debit care apoi se va repartiza in exercitiile urmatoare.
Eu folosesc 473 pt "gaselnite".
Plata acestui bon nu este in sarcina clientului, ci in sarcina transportatorului, care in lipsa acestei plati s-ar vedea in imposibilitatea de a-si onora prevederile contractuale, deci consider ca, pt ca este o componenta a pretului, nu ar trebui facturata separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare utilitati puypuy puypuy Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri legate de refacturarea utilitatilor si anume:suntem o firma inregistrata ca neplatitoare de TVA, avem spatii date in ... (vezi toată discuția)
Tva - calcul impozit subinchiriere silv silv Buna ziua, am si eu o intrebare: o societate subinchiriaza o parte dintr-un spatiu inchiriat. facturaza chiria si utilitatile pt spatiul subinchiriat la ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez filanta filanta o taxa hoteliera si servicii cazare ? (vezi toată discuția)