avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... constituirea asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

constituirea asociatiei

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este rolul procurorului in rezolvarea cererii de inregistrare a asociatiei(in general)

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:24, 13 Noiembrie 2009
doina26 a scris:

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care este rolul procurorului in rezolvarea cererii de inregistrare a asociatiei(in general)

va multumesc!

Daca procurorul este ales in functia de presedinte al asociatie are rolul principal in conducerea asociatiei, organizarea adunarii generale, pregatirea statutului, acordului, a tuturor documentelor, formularea cererii catre judecatorul-delegat.
adriantot,apreciem cu deosebit respect si consideratie opiniile dvs ,dar,procurorul eventual ales in functia de presedinte de asociatie , nu are calitatea si nu reprezinta autoritatea cu drept sa se implice in procedura legala de inregistrare a asociatiei de proprietari ,unica entitate legal prevazuta respectiv
L nr 230/2007 art 6 (4) asociatia de proprietari dobandeste personalitate juridica in baza incheierii judecatorului -delegat desemnat la organul financiar local de catre presedintele judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala se afla cladirea
De ce nu ar avea voie dl. procuror sa fie presedinte al asociatiei ?
Tatal lui Gigel, ambasador (pentru ca asa scria pe sapca lui ) putea ocupa orice funtie in asociatie, chiar daca era valet la hotel "Ambasador".
Eu ma inalnesc cu presedintele unei asocaitii si-l intampin cu o formula pe care nu o pot schimba : " cu respect d-le primar". A fost candva primar. Vecinul meu care a iesit la pensie colonel de mult timp , ramane tot colonel iar procurorul pensionar tot procuror ramane pentru ca din politete este normal sa ne adresam unul altuia cu functia, calitatea, rangul, gradul cel mai mare . Sigur ca aici e o mica discriminare pentru ca nu putem aplica acest lucru si cu vecinul care este sau a fost strungar, frezor, salahor , gunoier, necalificat, etc . Si-atunci devenim politicosi prin dl. Ionescu, madam Popescu sau chiar nea Costica si nea Ionica.
Toti acesti oameni pot fi alesi in conducerea asociatiei .
adriantot,
da toti acesti oameni pot fi alesi in condiucerea asociatiei,dar alegerea nu conduce si nu obliga ca acestia in exercitrea obligatiilor asumate ,sa intreprinda actiuni in afara limitelor de compertenta
Sa incercam distinsi colegi sa revenim la tema ,ca riscam sa il suparam pe unul dintre administratori...
Consider ca autorul acestui topic a avut in vedere o alta situatie, respectiv, de ce in etapa juridica a infiintarii unei asociatii (de orice fel) calitate procesuala pasiva are procurorul, respectiv parchetul de pe langa judecatoria X, unde asociatia isi va avea sediul.
Intr-adevar, hotararile judecatoresti se pronunta in contradictoriu cu parchetul de pe langa judecatoria X, care va avea obligativitatea de a pune concluzii numai in situatia in care neregularitatile constatate de catre instanta in cuprinsul actului constitutiv si ale statutului care privesc incalcari ale art. 40 alin. (2) din Constitutie

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Nu am experienta in infiintarea de asociatii de proprietari de bloc si as dori sa stiu in afara de Statut, Act Constitutiv, Acord de Asociere si ... (vezi toată discuția)
Constituire asociatie proprietari IoanAdmin IoanAdmin Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu informatia privind documentele si nr. de exemplare ce trebuie intocmite pentru constituirea unei noi asociatii de ... (vezi toată discuția)
Alegerea unei noi conduceri corneliabenesch corneliabenesch Procesul verbal al Adunarii generale Extraordinare prin care este ales un nou presedinte si un nou Comitet executiv trebuie prezentat la judecatorie pentru ... (vezi toată discuția)