avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcularea salariului femeie de serviciu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcularea salariului femeie de serviciu

O data/săptămână, timp de o ora, femeia de serviciu a unei scări de bloc(Asociatie de prorietari),face curatenie. Cum se calculează salariul ei?? Mentionez că nu are contract de muncă incheiat cu asociatia de proprietari. Trebuie să i se încheie contract sau conventie de muncă de catre Asociatia de proprietari???
Cel mai recent răspuns: Damiana64 , utilizator 17:46, 16 Martie 2017
La ultima,, ședință "au participat 5 persoane-administr, fiul dansei, si alti 3 locatari, unde s-au luat mai multe hotărâri 1)montare de usi de termopan la căile de acces in bloc, montare interfon, montare instalatie de iluminat cu senzor de miscare, fiind obligati să contribuim cu sumă mare(încă nestabilita). Sedinta nu a fost statutară (suntem 38 de proprietari) dintre care locuiesc efectiv 15,restul sunt sezonieri. Cateva persoane, respectiv si eu, platesc la alti câțiva sezonieri cv.intretinerii lunare, este legal ca fără imputernicire scrisă să ei hotărâre in locul lor? Administratorul sustine că sedinta a fost statutară
Ce să facă, mătură si spală o scară xe bloc de 4et,atat-am fost indulgenta cand am spus o oră
Adunarea generala, la prima convocare, ca sa fie statutara, trebuie sa fie prezenti, in cazul dv., 20 de proprietari (50% +1).
Daca nu se intruneste acest cvorum, atunci se reconvoaca AG in termen de 10 zile, iar de data aceasta, indiferent de numarul celor prezenti se iau hotarari cu majoritatea celor prezenti.

Asa e legal sa se intample.
Prin "sedinta" va referiti la adunare generala anuala sau altceva?
Nu aveti comitet, presedinte?
De ce conduce administratorul?
Fiul administratorei locuieste cu mami sau este proprietarul altui apart?
Sa nu spuneti ca fiul adm este presedintele asociatiei!
Situatia este mult mai complexa, această adm.este pe functie de mai bine de 10 ani, perioadă in care aspectul interior/exterior al blocului s a xegradat progresiv. Azuga este un oras uitat de lume, unde nimeni nu mai pune accent pe legislatie atât timp cât stiu că. Nu sunt controlati. Doamna nu a facut decat să calculeze, incaseze intretinerea si să plătească facturile. 1) Nu se calculează penalitati la restantieri(nu este obligatoriu), dar din fondul de reparatii se platesc facturile si ptr.restantieri
2)Diversi locatari au ridicat constructii pe partile comune fără ca cineva oficial din administrație să ia atitudine, motiv ptr care in timp s a degradat relatia proprieter-adm-presedinte
3)Nu există comisie de cenzori, nimeni nu verifică pe nimeni
4)Presedintele este cu numele, atat!
5)Reparatiile se fac cu pers neautorizate, plată pe pv la mica intelegere pe sume de mii de lei
6)întreținerea se calculează o dată la 2 lunimajoritatea suntem debransati de la apă, gaze, avand contracte individuale
7) Fiul lui mamitica, încearcă să mai ia si el ceva din petecul ramas din partile comune si fiind fost campion la kaiac, jesind in lume, vazand cocina din bloc încearcă să moștenească functia
8)Din 15care mai locuim jumatate sunt babe care le manevrează cum vor. Nimic nu este legal.ptr că nimeni nu controleaza!

Alte discuții în legătură

Calcul cheltuieli asociatie janinasalvastru janinasalvastru am si eu o nedumerire: sunt administrator \\"incepator\\" la o asociatie de proprietari iar in listele de calcul cele vechi cheltuielile cu salariile pe 2 ... (vezi toată discuția)
Salariile administratorului de bloc si ale ingrijitoarei bettykriss bettykriss As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari ... (vezi toată discuția)
Abuzul de functie al administratorului diana_ghilencea diana_ghilencea Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu patru etaje si adminidtratorul blocului imi tot face probleme in ultima perioada pt ca nu am fost de acord cu plata a 80% ... (vezi toată discuția)