avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescrierea unei datorii la cotele de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescrierea unei datorii la cotele de intretinere

Buna

In cat timp se prescrie datoria catre Asociatie si care este numarul de art. in Codul Civil, privind prescrierea datoriei.

multumesc
"Oricine" cu acordul proprietarului, ca sa fim mai exacti. M-am referit la o persoana din
din familie, este greu de crezut ca cineva din familia datornicului ar plati o datorie fara instiintarea acestuia. Iar ca o persoana din afara familie sa plateasca datoria proprietarului este exclus, ar trebui sa detina o imputernicire sa plateasca in numele acestuia.
Termenul de prescriptie nu poate fi intrerupt decat in perioada de prescriptie de 3 ani pentru datorii nefiscale.
cyan a scris:

...
Termenul de prescriptie nu poate fi intrerupt decat in perioada de prescriptie de 3 ani pentru datorii nefiscale.

Multumesc pentru raspuns.

Insa in privinta acordului (scris al) proprietarului pentru plata, nu sunt sigur ca aveti dreptate. Eu am un prieten care imi plateste intretinerea pentru un apartament din alta localitate, lunar (ii trimit banii, se duce la asociatie, da banii si primeste chitanta pe numele meu) fara sa il intrebe nimeni de imputernicire.
Atata timp cat se plateste intretinerea si nu exista restante este evident ca nu intereseaza pe nimeni cine plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar, prescriptia unei datorii Ionut 81 Ionut 81 Buna searea am si eu mai multe intrebare,am un ap care este pe numele tatalui meu mama mea este copropietar tata in 2009 a decedat,la acest ap.la asociatiae ... (vezi toată discuția)
Restanță la întreținere. termen de prescripție? ciradu ciradu Bună ziua. Aș dori lămuriri privind situația următoare. Am un unchi care locuiește într-o garsonieră cf. 3, având o datorie de peste 6000 de lei la ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari - recuperare restante intretinere M. Gradinaru M. Gradinaru Unul dintre soti, coproprietar al unui apartament, a decedat. Sotul supravietuitor a acumulat restante foarte mari la intretinere ~ 30000 lei, fiind obligat ... (vezi toată discuția)