avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Confidentialitate date cu caracter personal incalcata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Confidentialitate date cu caracter personal incalcata

In anul 2008 IPJ emite o adresa catre un spital in care am fost internata in anul 2005 pentru a obtine date cu caracter personal despre mine referitoare la internare si diagnostic. In anul 2014, aceasta adresa ajunge, prin incalcarea datelor cu caracter personal unde? La iubitul meu de la vremea respectiva si la nevasta acestuia, care, din gelozie le foloseste in scop de santaj la adresa mea, sustinand ca le va publica in scopul compromiterii mele. De curand, vad ca adresa este folosita si in alte dosare pe care le am pe rolul Politiei, FARA NICIO RELEVANTA. Cunosc faptul ca nu avea dreptul sa dea nimeni din Politie in mod arbitrar date cu caracter personal despre mine. Vreau sa dau in judecata IPJ Ilfov, cum si-a permis sa furnizeze date cu caracter personal despre mine iubitului si sotiei acestuia referitoare la internarea mea. Intrebare: ce tip de actiune formulez? In pretentii? Si cum o motivez in drept?

Art. 18. din Legea 677/2001
(1) Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost incalcate.
(2) Orice persoana care a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia.
(3) Instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Cererea de chemare in judecata este scutita de taxa de timbru.

A avut cineva o speta de acest gen si ma poate lamuri? Faptul ca fostul meu iubit era prieten cu persoane din Politie nu da niciun drept Politiei sa dea date cu caracter personal despre mine, asta este clar. Vreau sa cer daune morale, nu se poate... chiar mi se pare incredibil ce s-a intamplat!
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 13:16, 13 Martie 2017
In primul rand va trebui identificata entitatea care a pus la dispozitie datele cu caracter personal, in mod ilegal.

Puteti sesiza Autoriatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si va puteti adresa instantei cu o actiune in pretentii reprezentand daune materiale si morale.
IPJ Ilfov este entitatea care a dat date cu caracter personal despre mine. Adresa o am, dupa vreo doi ani si ceva a ajuns in sfarsit in posesia mea si e proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea numelor fostilor angajati pe site-ul fostului angajator.... ionelu78 ionelu78 Buna ziua, Pe site-ul fostului meu angajator apar eu impreuna cu inca 4 colegi desi nu mai suntem nici unul angajatii acestei firme. La sectiunea ... (vezi toată discuția)
Ce acte reglementeaza....? floricica floricica Buna ziua, Apelez la amabilitatea profesionistilor de pe acest forum pentru de a-mi oferi o opinie legala cu privire la ce acte normative protejeaza datele ... (vezi toată discuția)
Insusirea si afisarea de documente ale unei institutii care contin date cu caracter personal maria_iv maria_iv Cum poate fi incadrat refuzul unui presedinte de asociatie de proprietari (schimbat din functie ca urmare a hotararii adunarii generale) de a preda o parte din ... (vezi toată discuția)