avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Data nasterii 06.03.1960,sex feminin,vechime in munca 36 ani si 6 luni,din care 8 ani si 7 luni
in Grupa II de munca(intre 1982 si 1991).Va rog sa-mi spuneti cand ma pot pensiona anticipat fara penalizare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariapetru , utilizator 19:59, 15 Martie 2017
Limita de varsta la 60 de ani 2 luni.
Pensie anticipata(fara penalizare) cand veti indeplini conditia de stagiu de 39 de ani si 8 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
La acest moment aveti 38 de ani si 6 luni.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie sorlei sorlei va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: am fost incadrata in munca din 02.09.1978 pana la 30.04.2014 inclusiv din motive de sanatate am ... (vezi toată discuția)
Pensionare in cazul grupei a ii-a de munca harnica harnica Buna ziua Pentru o persoana feminina nascuta in 1960, 2 septembrie, care a cotizat timp de 32 ani , din care 20 de ani si 8 luni grupa a 2-a pana in ... (vezi toată discuția)
Pensie mileaG mileaG Buna ziua. M-ar interesa sa stiu daca soacra mea in varsta de 56 ani (impliniti) se poate pension anticipat fara penalizare. Are 38 de ani de munca. Nu are ... (vezi toată discuția)