avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grad 2 invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grad 2 invaliditate

Bună ziua,
Am gradul 2 de invaliditate și doresc sa mă angajez, de altfel și medicii specialiști susțin sa mă angajez, și nu știu care este varianta pt a mă angaja cu norma de 8 ore având în vedere ca am varianta sa lucrez intr-un birou.
Cel mai recent răspuns: k666 , utilizator 18:51, 15 Martie 2017
Gradul II de invaliditate nu da drept de munca. Singurul grad de invaliditate care da drept de munca 4 ore/zi este gradul III.
Am înțeles dar vreau sa renunț la pensie pt ca am 39 de ani și as vrea sa mă reintegrez profesional cu norma intreaga la o munca de birou.
Dacă medicina muncii îmi da aviz favorabil sa lucrez, o pot face renunțând la pensie? Va rog sa mă ajutați cu variantele posibile, poate cunoaște cineva un caz asemănător sau poate din propria experiență. Va mulțumesc!
Puteti renunta la pensie si sa va angajati. Cereti suspendarea pensiei dupa ce va angajati.
Atentie insa, ar fi bine sa va angajati cu data de 01 a lunii pt ca altfel pensia trebuie restituita intreaga pe luna in care figurati ca si angajata.
Sa merg la Casa de Pensii cu contractul de munca este suficient sau care sunt pașii?
Și angajatorul mă poate angaja atâta timp cât scrie pe decizie grad 2 invaliditate? La Casa de Pensii mi s-a spus ca nu am drept de munca, nu ca am drept de munca daca renunț la pensie. Mi s-a spus sa merg la comisie pt a fi trecuta la gradul 3 cu jumătate de norma, dar dacă angajatorul este de acord sa lucrez 8 ore cum as putea sa fac în așa fel sa nu încurc angajatorul în vreun fel?

Alte discuții în legătură

Suspendare pensie invaliditate. exista posibilitatea legala de ... Costea Mihai Costea Mihai Suspendare pensie invaliditate. Exista posibilitatea legala de a suspenda pensia de invaliditate pentru o perioada determinata ( angajare ) si ulterior ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate grad iii si drept de munca anamihai192 anamihai192 Buna, am pensie de invaliditate grad III, deci cu drept de munca pentru patru ore. As avea cateva intrebari. Am inteles ca daca gasesc un loc de munca part ... (vezi toată discuția)
Cum as putea renunța la pensia de invaliditate grad 3 cu drept ... MargutzaCristea MargutzaCristea Cum as putea renunța la pensia de invaliditate grad 3 cu drept de munca 4 ore ca să lucrez program de 8 ore până la data revizuirii de către comisie ? Vă ... (vezi toată discuția)