Am vazut si imaginile foto si filmuletul.
Este exact cum v-am spus, cititi intreaga norma mertrologica:
[ link extern ]
articolul pe care vi l-am precizat anterior este cel pe care-l puteti invoca.
Din film se vede iarasi (mai ales de pe la cadrul cu numarul 8125, numarul cadrului este cel din dreapta jos, filmul este facut la 25fps - 25 de cadre pe secunda) ca nu erati singur, se mai vede o masina cu girofaruri care pare ca vine cu viteza mult mai mare.
Teroretic si tehnic v-as putea explica cum functioneaza radarul Doppler al politiei si ca el a vazut cea mai mare viteza depistata , doar politistul vede prin camera ca sunteti cea mai apropiata masina, detectorul radarului e orb in privinta asta, el nu stie cum sunt pozitionate tintele in spatiu, stie doar una si buna: sa depisteze cea mai mare viteza din area lui de detectie.
V-am dat si linkul catre manualul original al radarului care in Romania se cheama AUTOVISION, e modelul BEE III al firmei MPH, facut sub licenta de TSS din Marea Britanie. Acolo este scris ceea ce v-am citat mai sus. La fel functioneaza si modelul mai vechi Phyton II,montat pe masinile de politie, daca veti cauta pe net, veti gasi si manualul sau in engleza.
Inclin sa cred ca e al doilea model,nu vad pe film ID-ul operatorului radar.
Un link gasiti aici:
[ link extern ]
daca nu puteti accesa, dati cautare pe google cu phyton ii radar manual si va da acelasi link corect
Acum,din punct de vedere juridic:
1. Nu sunt avocat, am avut un proces exact ca dvs.,pe care il am cistigat in prima faza. Astept sa primesc ce a scris politia in apel si sa ma judec in continuare. Miza mea "financiara" este dubla fata de a dvs., dar si eu sunt "cavaler al dreptatii" :-) si nu ma intereseaza banii. Dar m-am consultat si voi fi reprezentat la apel de avocat. Am vazut cum trateaza judecatorul pe cei care se reprezinta singuri.
2. V-am dat suficiente informatii ca sa va formulati raspunsul. Desi e ciudat, cum de aveti termen de judecata, fara sa fi dat un raspuns la intimpinare ?
3. Indiferent daca veti folosi sau nu serviciile unui avocat (desi, dupa cum vad aveti nevoie) cereti oricum sa va fie trimise in copie:
- copie dupa atestatul de operator
- copie dupa buletinul de verificare metrologica
- extras din manualul aparatului radar
4. Daca politia insista cu plansele, tocmai ca va dau dreptate, cf. art. 3.5.1 din NML 021-05/2005. In plansa in care se vede numarul masinii aveti viteza legala.