avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde sa ma adresez sau cum pot sa aflu adresa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde sa ma adresez sau cum pot sa aflu adresa copilului meu

Buna ziua.
As dori un pic de ajutor, unde sa ma adresez sau cum pot sa aflu adresa cuiva?. De foarte mult timp tot incerc sa gasesc o solutie sa-mi vad fetita iar acum aflu prin intermediul facebook-ului ca s-ar fi mutat, stiu doar orasul. Eu sunt o persoana cu handicap si nu pot sa ma deplasez sau sa vorbesc, singura solutie e sa ii trimit cate o scrisoare, dar acum aflu ca nu am unde.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: arhip_bogdan2002 , utilizator 13:44, 19 Martie 2017
La Strehaia stau parintii ei, dupa facebook stiu ca s-ar fi recasatorit si acum sta in Timisoara. I-am scris pe facebook iar acum vad ca la inchis, face orice sa ma indeparteze de fata. Am program de vizita dar nu a fost niciodata respectat, am facut si o executare dar degeaba. Profita ca eu sunt o persoana cu handicap si nu ma pot deplasa si vorbesc greu, singura posibilitate a mea este sa trimit cate o scrisoaare pe care acum nu am unde.
Inseamna ca aveti program de vizita stabilit judecatoreste.

Aveti dreptul de a deschide proces si pentru motivul ca nu va comunica unde locuieste cu minorul si sa cereti sa comunice fiecare schimbare de domiciliu catre dvs.
Veti explica in actiune ca vreti sa trimiteti scrisoare la copil si nu aveti alta modalitate decat prin justitie sa rezolvati.

Procesul sa il deschideti la Constanta ca sa vedem ce face.
Poate va incepe sa coopereze fara proces.
Procesul ar trebui sa se judece la Timisoara dar eu zic sa il deschideti la Constanta, unde locuiti dvs. pentru ca e posibil sa rezolvati problema amiabil prin cooperarea ei.

Va mai deranjez doar o data.

Am inteles de la cineva ca daca in sentinta data, chiar daca eu nu ma pot deplasa la domiciliul unde este fetita chiar daca exista un program de vizita stabilit, fosta sotie nu este obligata sa aduca fetita la mine.

Intrebarea mea este:
1. Pot sa deschid doar un proces pentru motivul ca nu comunica unde locuieste minorul si sa cer sa comunice fiecare schimbare de domiciliu si sa o oblige pe fosta sotie sa aduca fetita la mine, pentru ca eu nu am cum ca sunt bolnav, sau trebuiie sa deschid cate unul pentru fiecare in parte;
2. Procesul sigur se va muta la Timisoara. Pot sa ma judec fara sa merg la Timisoara, prin posta, eu nu am cum iar un avocat nu-mi permit, primesc doar 340 ron de la stat.

Asta este tot. De la dumneavoastra am inteles mai mult din cateva mesaje dacat in cinci ani.
Mutumesc foarte mult.
1. Avand in vedere situatia dvs. si mai ales faptul ca doar prin scrisori puteti comunica cu minorul mie imi pare admisibila o astfel de cerere.Este insa posibil ca ea sa va anunte si sa nu va mai judecati.In acest caz nu va mai ajunge procesul la Timisoara.
De aceea am zis sa il deschideti la dvs. in oras ca sa nu va deranjati prea tare.

2. Nu sunteti obligat sa va prezentati la proces si puteti depune in scris toate argumentele pertinente in fapt si in drept.Doar daca s-ar ajunge la interogatoriu ar trebui sa mergeti la Timisoara.Dar...daca nu ati avea bani nimeni nu va poate obliga...

Eu sunt de parare ca ea va deveni concesiva pentru ca nici nu are rost sa va judecati pe asa ceva, nici ei nu ii convine cred eu si in mod normal ea ar trebui sa inteleaga acest lucru.

Problema poate sa fie mai grava de atat daca nu va fi concesiva dar mai intai incercati asa.
Multumesc foarte mult..
De cinci ani tot incerc sa-mi vad copilul fara nici un rezultat, nu cred ca acum va fi diferit, se va ajunge la Timisoara, dar macar acum am o idee despre ce pot sa fac.
Va multumesc si o zi buna.

Alte discuții în legătură

De 7 ani tot incerc sa-mi vad fetita arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 De foarte mult timp tot încerc să-mi văd fetiţa, din 2011 de când sunt divorţat am văzut-o mai puţin de o lună. Problema mea e că eu sunt o persoană ... (vezi toată discuția)
Sper ca exista ce as vrea arhip_bogdan2002 arhip_bogdan2002 Caut o lege sau ceva in care sa zica ceva de genul: datorita sanatatii mai rele o sentinta se poate modica. De ceva timp incerc sa-mi vad copilul dar din ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)