avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediu medical

Buna ziua! Am o intrebare...sunt insarcinata si incepanad cu 1 martie am intrat in concediu prenatal...pana la 1 ianuarie am fost platita cu 85 %...cu 1 ianuarie am inteles ca s-a modificat legea si am fost platita cu 75%...problema mea este...ca,cu 1 februarie 2017,s-a marit salariul minim pe economie...
Eu in ianuarie am luat in jur de 800 lei...si pe luna februarie,cu marirea de salar...am luat nici 800 lei...mai exact 790 lei...Precizez,ca am salariul minim pe economie. E ok? Nu ar fi trebuit sa iau mai mult? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:37, 15 Martie 2017
Concediul medical se calculeaza ca medie a venitului realizat pe 6 luni inainte. Majorarile salariale nu il afecteaza.

Deci, e corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate modifica concediul medical indemnizatia pt copil si implicit salariul mamei Mihaela Nistor Mihaela Nistor Anul trecut am ramas insarcinata , inainte de concediu prenatal din cauza unor probleme in sarcina mi-am luat 2 saptamani de concediu medical mai exact de pe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaeladiananita@gmail.com mihaeladiananita@gmail.com Buna ziua. Primesc o pensie alimentara 200roni adica 25%din salar,avand in vedere ca salarul minim p economie s_a marit din ianuarie 2017 cat pot primi acum?? (vezi toată discuția)
Calcule indemnizatie prenatal si crestere copil andreeahategan andreeahategan Buna ziua, pe parcursul acestui an (ianuarie) am fost incadrata cu salarul brut de 3000 lei deoarece societatea la care lucrez a fost nevoita sa modifice ... (vezi toată discuția)