avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imp. forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imp. forfetar

Firma are activitatea suspendata din data de 14.12.2006 pana 13.12.2009 Am anuntat ANAF-ul judetean , prin depunerea unei copii dupa Hotararea AGA.( ca nici asta nu se cunoaste a cui obligatie este) Din pacate declaratiile nu s-au depus, si din aceasta cauza, firma a fost declarata inactiva din data de 25.05.2009. Cand sa incep procedura de dizolvare a societatii, mi se comunica ca trebuie sa achit si impozitul forfetar. Intrebarea mea este :
- trebuie sa platesc impozitul?
-mai sunt si alte amenzi oare, pe care ma pune sa le platesc?
- regimul de derogare este obligatorie si de cand este in vigoare
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 21:42, 9 Decembrie 2009
Societatea desi a fost suspendata- pentru ca nu a avut regim derogatori ( acesta inseamna ca va primi o ,, autorizare,, de la finante sa nu mai depuna declaratiile, acest regim derogatoriu va este acceptat doar daca societatea nu are datorii). Daca nu ati depus declaratiile(desi trebuieau depuse neavand regimul derogatoriu) ati fost declarat inactiv. Daca doriti sa incepeti dizolvarea(banuiesc ca e vorba de dizolvarea voluntara nu de cea judiciara) si daca societatea este suspendata, dar inactiva, atunci mergeti la finante depuneti declaratiile - cu zero- ptr ca logic nu ati avut activitate(deci ati avut activitate zero) si nu cred ca o sa va dea amenda. Cat timp societatea e suspendata nu se plateste forfetar, daca aveti datorii la stat trebuiesc platite( indiferent de situatie trebuiesc platite).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-declaratii de depus pt. societate fara activitate mihaela3102 mihaela3102 Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc: 1. pentru o societate comerciala fara activitate infiintata anul trecut, purtatoare de tva (nu are activitatea ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate cu datorii nedeclarate biaioana biaioana Buna ziua, In cazul unei soc com cu un singur asociat procedura de dizolvare pare a fi simpla, se completeaza o cerere, se duce un certificat fiscal de la Adm ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii NELA FURTUNA NELA FURTUNA am infiintat o soc. in dec.2008. Nu am avut activitate si pana la momentul intrarii forfetarului am depus declaratiile pe 0. In primul trim. de forfetar, ... (vezi toată discuția)