avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Date contact ale firmei care intocmeste listele de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Date contact ale firmei care intocmeste listele de plata trebuie afisate la Avizier?

Buna ziua!

Exista obligativitatea ca la Avizierul blocului sa fie afisate datele de contact ale firmei care intocmeste listele de plata, precum si contul bancar unde se pot vira banii pentru intretinere?

Va intreb pentru ca in blocul unde locuiesc eu nu este afisat asa ceva, iar cand am solicitat aceste informatii, abia dupa multe incercari mi s-a dat contul bancar.

Multumiri!

Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 18:22, 18 Martie 2017
trebuie sa intariti comitetul, nu firma de contabilitate.
Banii se vireaza in contul blocului, nu al firmei care face listele.
Datele de contact ale adm ( sau firma de adm ) cat si contactarea președintelui de bloc se afiseaza la avizier .
In privinta nr. contului bancar daca este firma de adm . ar trebui sa fie afisat si nr. contului unde se pot varsa cheltuielile , daca aveți adm. puteți solicita președintelui de bloc nr. de cont al asociatiei pt. a plati cheltuielile .
Este firma de administrare.
Am solicitat sa fie afisate aceste informatii de mai bine de un an si nici pana acum nu sunt facute publice.

Tine doar de "bune maniere" sa fie afisate aceste informatii sau exista si vreun amendament legal care sa specifice clar ca aceste informatii trebuiesc afisate?

Multumesc pentru sprijinul acordat!




"Persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 euro în echivalent lei au obligaţia să accepte ca mijloc de plată şi cardurile de debit şi cardurile de credit", scrie în actul citat. Asta în condiţiile în care, până la finalul anului 2016, era stabilit un plafon de 100.000 de euro, adică de zece ori mai mare faţă de cel actual, introdus prin Legea nr. 209/2016.

Asa ca cum spune legea plata cu cardurile a cheltuielilor este posibila din 2017 pt. firme cu suma mai mare de 10.000 de euro , banuiesc ca daca firma are mai mult de 5 blocuri s-ar incadra la ce spune legea mai ales ca banii se duc intr-un cont deci nu ar trebui sa fie secret .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar ... ozanaa ozanaa buna ziua, presedintele blocului refuza sa comunice contul bancar pe motiv ca legiuitorul nu a prevazut nici o sanctiune pentru refuzul afisarii / comunicarii ... (vezi toată discuția)
Card bancar asociatie gera905 gera905 Buna ziua. 1.Asociatia detine la aceeasi banca un cont ptr fondul de reparatii si un cont curent ptr incasari si plati. Este obligatoriu sa renuntam la ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)