avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... obligativitate recalculare alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

obligativitate recalculare alcoolemie

Am avut un eveniment rutier fara victime , doar avarierea auto si un gard . Am fost sa dau proba de singe am platit aceasta proba . Am dorit sa merg pe formula simplificata respectiv recunoastere etc . Politistul sau procurorul fara sa le cer acest lucru au dispus efectuarea recalcularii , eu nu am bani iar de la bugetul statului ......
INTREBARE ESTE OBLIGATORIE EFECTUAREA RECALCULARI ?? avind in vedere :
Decizia nr. 3 din 12 mai 2014 privind examinarea sesizării formulată de către Curtea de Apel Alba Iulia, privind pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept vizând interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 336 alin. (1) din Codul penal, în sensul de a se stabili rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală în ipoteza unei duble prelevări de mostre biologice[5]. Înalta Curte a stabilit că în ipoteza unei duble prelevări de mostre biologice, rezultatul alcoolemiei cu relevanţă penală este cel dat de prima prelevare.

Cel mai recent răspuns: victor sorin , utilizator 08:16, 19 Martie 2017
Pentru o masura egala,este temeinic ca si autoritatea sa solicite calcularea valorii alcoolemiei

Eu NU am solicitat recalcularea intrucat la proba 1 de sange 1.3 si la proba 2 a fost 1. ?? Nu am bani si deja dureaza de foarte mult timp ala bala. VREAU SA RENUNT LA ACEASTA PROBA . Este OBLIGATORIE RECALCULAREA ?? CE art prevede sau reglemanteaza .??

Ulterior Deciziei de care faceti dvs vorbire, CCR prin Decizia nr. 732/16 decembrie 2014, a constatat că sintagma „la momentul prelevării mostrelor biologice” din cuprinsul dispozițiilor art. 336 alin. 1 din Codul Penal este neconstituțională, astfel, s-a revenit la relevanța penala a momentului conducerii și nu al prelevarii, fiind necesar calculul retroactiv mai ales in cazul in care recoltarea probelor biologice se situeaza la un moment mai indepartat consumarii faptei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccr a declarat ca neconstitutionala sintagma ''la momentul prelevarii mostrelor biologice'' Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Plenul Curții Constituționale s-a reunit în ședința de marți, 16 decembrie 2014, pentru a soluționa excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru consum de alcool caius1972 caius1972 in momentul retinerii permisului de conducere pt alcool este obligatoriu a se inocmi proces verbal?inreb deoarece mi-a fost retinut permisul acum 5 luni si mi ... (vezi toată discuția)