avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reprimirea carnetului de conducere auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reprimirea carnetului de conducere auto

La o trecere de pietoni, o maşină a frânat brusc iar eu am atins puţin, maşina din faţă, eliberând şoseaua am tras ambele maşini pe partea dreaptă unde am constatat că cele două maşini nu prezintă nici măcar o zgârâitură, cei doi din maşina din faţă mi-au cerut despăgubiri, iar eu am spus că nu am pentru ce să le plătesc despăgubiri atâta timp cât nu există nici o daună, le-am spus să sune la poliţie, dar au spus că nu este cazul dacă nu sunt daune. Aşa că mi-am continuat drumul, după 100 m am întâlnit un prieten care era cu soţia mea, avea o sticlă de vin, am dat cheile maşinii soţiei(are şi ea carnet de conducere), a zis că putem să bem un pahar de vin în maşină fiincă afară ploua foarte tare, pentru că o să conducă ea maşina până acasă după ce face nişte cumpărături.
După aproximativ 40 de minute apare un echipaj de poliţie, mă dă jos din maşină îmi cere carnetul de conducere, mă pune să suflu în etilotest la care este o alcolemie de 0,70 mg/l. Îmi ia probe de sânge şi îmi dă o dovadă fără drept de circulaţie că am condus autovehiculul pe strada pe care a avut loc aşazisa altercaţie cu o alcolemie de 0,70 mg/l şi că îmiîntocmesc dosar penal. Întrebând care este problema mi s-a răspuns că s-a primit un apel la nr.de urgenţă 112. Ulterior am aflat(după 3 ore când am scăpat de la Poliţie) că cei doi cu care am avut altercaţia că i-au cerut soţiei 500 euro pentru plata daunelor,aceasta a refuzat neştiind despre ce este vorba şi văzând că maşina nu are nici o zgârâitură, După care aceşia au sunat la 112, dar echipajul de poliţie nu a mers de loc la maşina lor, au venit direct la maşina mea şi m-au scos din maşină ca pe ultimul infractor..
Cum pot să rezolv problema şi să-mi recuperez cât mai repede carnetul de conducere?
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Radonic, utilizator
Masina are asigurare? Daca ai asigurare, faceti "amiabila" si mergeti la daune. Le vor plati cei de la asigurari.....

Dar eu cred ca erai baut la volan....nu mi se pare veridic ce spui...
Inteleg povesatea dvs. Aveti dreptul si cand sunteti chemat la declaratii sa spuneti orice. Dar aveti foarte mare grija cum tratati aceasta problema dpdv al celorlalti martori.
Sotia dvs are dreptul sa nu dea declaratie. Ceilalti martori trebuie lasati sa spuna adevarul, altfel risca si ei sa li se deschida un dosar penal.
Povestea prezentata o sa fie demontata foarte usor. Exista doi martori care v-au vazut conducand si ca emanati vapori de alcool.
O sa existe un buletin toxicologic in care o sa apara o alcoolemie de peste 1.45 si un grafic din care reiese ca era o alcoolemie in crestere sau scadere.
Dumneavoastra le-ati spus ca ati baut cateva pahare cu putin timp in urma. 1.45% inseamna peste 1l de alcool. Daca o sa fie o alcoolemie in scadere inseamna ca ati baut cu mai mult timpin urma. Nu 30 de min. Angajati un avocat si ganditi foarte bine ce declarati pe parcursul urmaririi penale.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
AvTudor_com, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politistii probabil o sa retina faptul ca nu ati respectat dispozitiile art. 78 din OUG 195/2002:
(1) Conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, instructorului auto atestat care se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi examinatorului autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru oricare dintre categoriile acestuia, implicaţi într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
(2) În situaţia în care nu sunt respectate dispoziţiile alin. (1), se consideră că rezultatele testului sau ale analizei probelor biologice recoltate reflectă starea conducătorului, a instructorului auto sau a examinatorului respectiv în momentul producerii accidentului.

Cazul dvs nu cred ca o sa se solutioneze prea repede si in functie de apararile pe care le faceti anticipez ca o sa se solicite o expertiza privind calculul retroactiv al alcoolemiei.
Pe durata cercetarilor o sa aveti dreptul de conducere suspendat.
Erati la volanul masinii cand au venit politistii?
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Eram la volanul masinii care era oprita,fara chei care erau la sotia mea de mai bine de o jumatate de ora. Stateam in masina cu un prieten pentru ca afara ploua,dar stateam pe scaunele din fata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia de fapt nu va ajuta si nici apararea formulata nu pare credibila, parerea mea. Probabil va ganditi sa solicitati audierea sotiei si prietenului in legatura cu ceea ce sustineti.
Daca ceea ce sustineti nu este adevarat, nu porniti in directia asta, o sa va alegeti toti cu dosare penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal alcoolemie 0,45 tgrut tgrut Buna ziua, Ce se poate întâmpla dacă ți s-a întocmit dosar penal prin constatarea unei alcolemii de 0,45 ( după ce a intrat cu mașina într-o gard, a ... (vezi toată discuția)
Lamurire sorinmarius sorinmarius Salut. Anul trecut prin martie tatal meu a fost implicat intr-un accident,defapt o mica derapare dupa care a lovit zapada de pe marginea drumului.Incidentul ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 1.80 la prima proba 1.95 la urmatoarea ContSters107545 ContSters107545 sambata noaptea 23.30 aprox am fost oprit de un echipaj de politie circuland pe sens opus am oprit conform semnalelor dansilor asteptand in masina ,am ... (vezi toată discuția)