avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1335 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

as vrea sa stiu daca este valabil un testament scris si semnat de mana de mama mea.
parinti au decedat.am fost doi frati,unul decedat,. cel decedat are trei copii [din prima casatorie si o sotie[a doua] de care era despartit dar nu divortatEu am primit testament de la mama. Va rog sa ma sfatuiti cum sa intru in posesia bunurilor.n-as dori ca a doua sotie sa aiba parte de ceva ptr ca nu s-au inteles niciodata dar ea n-a vrut sa divorteze., eu locuiesc in casa parinteasca , multumesc.
Chiar in prezenta testamentului au drept la mostenire si nepotii de frate si sotia fratelui intrucat fratele decedat este mostenitor rezervatar . Testamentul se va reduce la 1/2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - ce valabilitate are ? EugenM EugenM Buna ziua , Locuiesc impreuna cu actuala sotie ( cununie doar religioasă ) de 30 de ani . Intru-cât am doi copii din prima căsătorie care nu au agreat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire dupa decesul sotului (casnicie fara copii) ALINA-MARIA ALINA-MARIA Buna ziua, As dori sa va intreb daca am dreptul la apartamentul sotului meu el fiind decedat(noi fiind casatoriti de 15 ani) si neavand urmasi de ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)