avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rugaminte la DENUMIRE ACT
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rugaminte la DENUMIRE ACT

In data de 18-03-2017 am rugat sa mi se spuna ce act trebuie sa cer de la o Primarie pentru un imobil si terenul aferent, pentru a le putea compara cu preturile din grila notariala si a evalua preturile imobilului si a terenului.
Din pacate imi sugerati sa caut un consultant pe care sa-l platesc. Fara suparare , am solicitat cred eu un lucru simplu si nu inteleg de ce trebuie sa platesc un consultant. Din forum observ ca raspundeti la intrebari mult mai grele fara a mai sugera angajarea unui consultant .Eu va rog totusi poate ma ajutati cu denumirea actului.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 12:29, 20 Martie 2017
Nu exista nici un act la primarie. Cereti degeaba. Grila notarului nu o puteti compara decat cu preturile din piata. Primaria nu are statistici cu asa ceva. Poate doar unele agentii imobiliare, dar ma indoiesc. Ati fost bine sfatuit sa va luati un consultant care sa va faca o situatie de piata desi nu inteleg la ce va foloseste cata vreme, ca valoare minima la incheierea actulu se foloseste grila notarului indiferent de ce vreti dvs. sa demonstrati.
Impozitul pe venitul din vânzări imobiliare precum şi onorariul notarului se calculează în funcţie de preţul declarat de părţi, cu condiţia ca acest preţ să nu fie mai mic decât cel menţionat în “grila notarilor“. Acesta “grila notarială” este în fapt un raport de evaluare, comandat anual de Camera Notarilor Publici. Sunt precizate preţurile de piaţă pentru toate categoriile de imobile (case, apartamente, spaţii comerciale, terenuri, păduri etc.), pentru fiecare localitate dintr-un judeţ.
Începând cu 1 februarie 2017, nu se mai percepe impozit pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal pentru tranzacţiile imobiliare care au o valoare sub 450.000 lei. Cu alte cuvinte, vânzătorul unui imobil nu va mai plăti impozit statului dacă bunul vândut are o valoare mai mică de 100.000 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vanzare imobile la notariat prea mari ! romanasul romanasul un mic ex: Am o casa de vanzare in sect 2 construita inainte de anul 2000 cu teren aferent. Conform ghidului notarial taxele de vanzare sunt ... (vezi toată discuția)
O firma care lucreaza pentru o camera notarilor publici a supraevaluat ... fordicafordica fordicafordica O firma care lucreaza pentru o camera notarilor publici a supraevaluat terenurile. Am facut plangere la Parchet, la Politie, dar nu am facut nimic pana acum. ... (vezi toată discuția)