avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire-persoana cu probleme de sanatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire-persoana cu probleme de sanatate

Buna ziua,
Cum se procedeaza cu dezbaterea succesiunii si imparteala casa/terenuri in situatia urmatoare:
mama si 3 fiice in viata,cu sotul decedat si un fiu decedat dupa decesul sotului . Cele trei fiice doresc dezbaterea succesiunii si imparteala casa/terenuri ca sa-si administreze fiecare bucata de teren, in speta doresc sa vanda ternurile care sunt agricole si nu au posibilitatea sa le mai munceasca.Mama lor e foarte in varsta si nu prea mai stie de ea, putin deplasabila, avand grija de ea una dintre fiice (fara forme legale de insotitor). Avand in vedere starea sanatatii mamei cum se poate desfasura la notar procedura de succesiune si imparteala a casei/terenurilor detinute? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 19:20, 22 Martie 2017
Pentrh mama va fi nevoie, probabil, de un curator pe care notarul il solicita prin adresa la autoritatea tutelara. Acesta va putea fi un membru al familiei, dar nu fiu/fiica sau o persoana de incredere neruda. Autoritatea tutelara va numi curatorul dintre persoanele indicate de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire-persoana cu probleme de sanatate casutza casutza Buna ziua, Cum se procedeaza cu dezbaterea succesiunii si imparteala casa/terenuri in situatia urmatoare: mama si 3 fiice in viata,cu sotul decedat si un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.doresc sa va intreb legat de succesiune.mama mea a ... costel01 costel01 Buna ziua.Doresc sa va intreb legat de succesiune.Mama mea a decedat de curand si vrem sa facem succesiunea Mai am un frate ,,nepotul meu care este fiul ... (vezi toată discuția)
Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)