avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului.


Buna ziua,

Prietenul meu a fost prins in timp ce conducea sub influenta alcoolului. Pentru o concentratie de 0.46mg/in aer expirat, fara sa fie dus la spital pentru recoltare de probe biologice. Exista vreo posibilitate sa scape doar cu suspendarea permisului de conducere, sau orice varianta care nu inseamna condamnare? Stiu ca peste 0.8g in sange este considerat infractiune. Iar concentratia de 0,46 in aer expirat, dupa calcul, depaseste 0,8g. Se poate face calculul asa doar matematic fara recoltarea de probe? Mentionez ca nu a refuzat sa se duca la testare, nu i s-a spus, cerut sa mearga. Cand a fost la politie sa intrebe ce se intampla (au trecut 3 luni), i s-a spus sa astepte sa il sune inspectorul de caz.
Cel mai recent răspuns: Soamz , utilizator 21:17, 27 Martie 2017

Instanta de judecata poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapta ce v-a fost imputata.


In procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, instanta de judecata trebuie sa reduca pedeapsa prevazuta de lege cu 1/3 , daca discutam de pedeapsa inchisorii, in ipoteza in care este aplicata amenda penala, limitele prevazute de lege sunt reduse cu 1/ 4.


Instanta de judecata va avea in vedere conduita postinfractionala manifestata de dumneavoastra.

Asadar, in ipoteza in care ati avut o pozitie care denota sinceritate, aceasta imprejurare va fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei.


Cainta manifestata, regretul fata de incalcarea normelor penale sunt retinute la dozarea pedepsei.


Amanarea aplicarii pedepsei, in conformitate cu articolul 83 din CODUL PENAL, nu atrage interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.

Va fi facuta o mentiune in cazierul judiciar , in acest sens, radierea intervenind in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Pedepasa este efectiv amanata, existand , in termenul de supraveghere masuri dispuse in sarcina dumneavoastra, ori obligatii.


Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al dumneavoastra, conduita in societate , in relatiile sociale si in relatiile profesionale.



Succes.


Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă inițial am fost testat cu etilotestul, dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice? Adrian Chisiu Adrian Chisiu daca nu am fost testat cu etilotestul inițial , dar ulterior am refuzat recoltarea de probe biologice , ce se inatmpla ? (vezi toată discuția)
Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - consecinte George432 George432 Buna ! Am fost prins cu 0,94 in fiola , la sange mult mai mult , dupa cum cred ca si stiti . Acuma ce as putea face ? Cat o sa primesc si cand o sa mi revad ... (vezi toată discuția)