Daca intr-un divort sa stabilit custodia comuna iar in decurs de trei ani acesta nu a sunat si nu ia cautat sub nici o forma se poate cere in instanta custodia totala a copilului,mentionez ca unul dintre copi este major,intebarea este pt minor
Multumesc
Din pacate cel mare are deja 21 de ani si poate sustine asta in instanta la fel si cel mic pt ca sigur va fi audiat si chiar actualul meu sot, sunt multi si chiar si de la scoala celui mic se poate demonstra
Copilul cel mare nu poate fi audiat de instanta.
Va trebui sa audiati alta persoana.
Daca nu a mentinut legaturi personale cu minorul ati putea obtine custodie exclusiva dar este foarte complicat.
Ar trebui sa dovediti mai multe lucruri decat ca nu s-a interesat de minori.
Fara avocat angajat care sa fie foarte atent cum se judeca nu cred ca veti obtine custodie exclusiva desi sanse ati avea.
Daca pierdeti procesul va trebui sa mai asteptati cativa ani pana sa deschideti alt proces pentru custodie exclusiva si sa aveti sanse.
Nu prea aveți șanse dacă invocați doar motivul că nu s-a interesat de copil. Însă, dacă dovediți că nu poate fi contactat și găsit în cazul în care doriți să discutați despre copil, aveți șanse de reușită.
Am inteles
Multumesc
Inca ceva in fiecare an se dau de la munca de la el cadouri pt copil,le trimite prin posta asta poate demonstra faptul ca este dezinteresat?
Nu ati inteles ca nu este suficient ca sa fie dezinteresat?
Trebuie mai mult de atat.
Simplul fapt ca nu viziteaza copilul nu este suficient pentru a se obtine custodia exclusiva, cel putin pana in acest moment din cate cunosc si este riscant sa va judecati numai pe acest motiv.
Si daca nu plateste pensia de intretinere nu este suficient...
Custodie comuna
Enaru Radu
Buna seara!In urma divortului de comun acord la notar s-a stabilit domiciliul copilului la tata respectiv subsemnatul,mama platind lunar o pensie alimentara.In ... (vezi toată discuția)