avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prindere in flagrant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prindere in flagrant

daca unui functionar i se da mita si acesta chema organele abilitate pentru prinderea in flagrant a mituitorului functionarului i se poate imputa ceva
adrian.posdarie a scris:

Claudiu, nu am spus ca GabrielA nu are dreptate, am spus doar ca pe mine nu m-a convins. Luarea de mita (ca si darea de mita) este o infractune caracerizata prin scop. De aici rezulta ca daca nu exista scopul prevazut de legiuitor, simplu, NU exista infractiune.
Sa punem problema si din perspectiva celui care da mita in scopul de a-la aranja pe un functionar care nu-i este extrem de simpatic sa spunem si imediat dupa ce-i promite acordarea unor foloase da fuguta la Parchet si...ii vedem si noi la televizor sau prin ziare.

Insa daca ar fi sa mergem pe analiza voastra, nu cred ca am mai vedea prin presa tot felul de flagranturi in astfel de situatii. Aici cred ca sunteti amandoi de acord cu mine?

In fine, fiecare are dreptul la o parere...eu raman la a mea. :P

Av. Adrian Posdarie

M-am gandit si eu la chestia cu televizorul.
Insa acolo varianta este ca functionarul nu pretinde, nu cere bani ( ca doar are), ci mituitorul este cel care tot insista sa il mituiasca si el om corect si care respecta legea, anunta de indata organele competente sa eradicheze coruptia.
Daca nu o face el il roaga pe un coleg sa o faca.

Apoi, noi vedem la televizor cum s-a dat mita.;)
Asa ar sta treaba.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invinuit de luare de mita lupy lupy SUNT POLITIST SI AM FOST RAPORTAT LA DGA DE CATRE COLEGUL MEU ,CUM CA AM LUAT MITA SUMA DE 50 LEI(500.000 LEI VECHI) DE LA O PERSOANA, CARE A FOST DEPISTATA CU ... (vezi toată discuția)
Mita cu bani falsi CorneliaTurcu CorneliaTurcu Stie cineva daca exista infractiunea de dare de mita, daca banii oferiti sunt falsi? Multumesc (vezi toată discuția)
Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)