avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general temei legal pentru plata facturi storno
Discuție deschisă în Contabilitate în general

temei legal pentru plata facturi storno

Buna ziua.
Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: allexxia , utilizator 09:39, 25 Iunie 2010
Prima problema si cea mai importanta in stornarea unei facturi este acceptul partenerului tau de afaceri. In cazul tau e posibil ca partenerul/partenerii sa nu mai accepte sa le stornezi facturile sustinand ca daca stiau ca esti neplatitor de TVA nu mai colaboraau cu tine.

Al doilea aspect este acela ca acel TVA facturat din gresala trebuie platit la stat.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
~ Conținut șters la cerere ~
Ma gandeam ca partenerul n-ar accepta deoarece initial ai facturat 100 lei + 19 lei TVA si cheltuiala lui era de 100 lei. Acum, daca stornezi si refacturezi fara TVA, cheltuiala lui este de 119 lei.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
Iulian MANEA, Contabil
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Am inteles din aceste postari ale dumneavoastra ca pentru cazul in care o firma trebuie sa restituie cash banii incasati pentru un produs, se face stornare pentru acea factura iar firma care incaseaza banii inapoi trebuie sa emita chitanta pentru acei bani. Corect, nu?
Stiti cumva in ce lege este scris asta? Daca se poate, va rog mult sa-mi indicati paragraful din lege care specifica asa ceva.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura storno claudia_petre claudia_petre Buna ziua. A trebuit sa platesc inapoi o parte dintr-o suma incasata pe un contract. Am facut o factura storno cu suma respectiva iar la valoarea totala ... (vezi toată discuția)
Storno factura partiala marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez ca sa stornez o factura de avans marfa doar partial , trec informatiile de pe factura pe care vreau s-o stornez pe ... (vezi toată discuția)
Restituire suma client factura storno ionela11 ionela11 Buna ziua Am urmatoarea situatie. Am facturat unui client suma de 10000 lei . Am incasat factura prin banca iar apoi a doua zi i-am restituit suma de 10000 ... (vezi toată discuția)