avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare-cumparare al carui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare-cumparare al carui promitent-vanzator a decedat?!

Am cumparat un teren cota-indiviza dintr-o proprietate pe baza unui antecontract de vanzare-cumparare. Am platit pretul total al terenului intrand astfel in posesie. La scurt timp dupa incheierea antecontractului vanzatorul a decedat. Cum pot intra in posesia actului de vanzare-cumparare din moment ce promitentul-vanzator a decedat si nu i se cunosc mostenitorii? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:34, 17 Septembrie 2009
Daca ati platit pretul integral trebuia incheiat act de vanzare-cumparare , de ce s-a incheiat doar o promisiune ?
Pentru ca vanzatorul nu avea intabulare, acesta avand trei ani termen pentru a o obtine.
nu fiti sceptic, se poate rezolva .
inarmati-va cu rabdare, aflati daca exista mostenitori si vedeti care este pozitia acestora .
ulterior vedeti ce solutie adoptati in rezolvarea problemei .
succes =D>
Daca exista mostenitori, introduceti o actiune impotriva acestora. Daca nu exista, introduceti o actiune impotriva statului, ca mostenitor al bunurilor defunctului. In ambele situatii veti obtine castig de cauza in actiunea in prestatie tabulara.

Dreptul la actiune se prescrie in trei ani doar in situatia in care nu ati intrat in posesia terenului. Posesia intrerupe termenul de prescriptie.

Curaj. Va trebuie doar un avocat care sa stie despre ce este vorba si care sa-si stapaneasca profesia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este dreptul rezervatar la o proprietate? alexandru.petri alexandru.petri Tatal meu a vandut apartamentul inainte de a deceda printr-un antecontract de vanzare -cumparare pe care trebuie sa-l finalizam eu si sora mea dupa deces. Am ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren - proprietar decedat decs decs Anul trecut am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren intravilan. Proprietarul avea cadastru/intabulare pe o suprafata mai mare, iar ca ... (vezi toată discuția)
De ce art 700 c civ ? molul molul tata +mama -7 copii din singura casatorie Bunuri comune casa -teren fara vreun act de proprietate sau autorizatie de constrc in 1984 tata moare fara sa i se ... (vezi toată discuția)