Indraznesc sa va intreb daca aveti cunostinta asupra legii scoateri de la intretinere a copiilor cu varsta mai mica de 3 ani - mai exact daca aceasta lege este deja intrata in vigoare si daca m-ati putea ajuta va rog cu o cerere/un formular prin care m-as putea adresa asociatiei de proprietari asupra acestei legi?
Poate aveti un administrator cinstit, dar nu corect, pentru ca nu aplica norma de repartizare legala cuprinsa in HG 1588/2007.
Copiii nu fac consum la partea comuna pentru ca nici adultii nu fac si pentru ca aceste cheltuieli se repartizeaza pe cota-parte indiviza, nu pe numar de persoane. Adica le cam amestecati...
Cheltuielile pe numar de persoane, acolo unde vorbim despre copiii de sub 3 ani, sunt cele cu gunoiul, energia electrica si gazele.
Poate cu gazele si gunoiul sa aveti facturare individuala, dar nu vad cum ati avea facturare individuala pentru energia electrica pentru iluminarea spatiilor comune, a holurilor, a casei scarii.
Cheltuielile de curatenie, inclusiv salariul femeii de serviciu intra la cheltuieli pe cota-parte indiviza, conform art.44, fara legatura cu numarul de persoane, deci cu copiii de sub 3 ani.
Vreau sa devin senator independent la urmatoarele alegeri.:tooth:
Voi avea un program electoral in 2 puncte.
1. Toti pensionarii sa fie scutiti in mod obligatoriu de la plata cheltuielilor de intretinere indiferent de valoarea pensiei.
2. Pentru copii sa se majoreze scutirea de la 3 pana la 18 ani si sa devina obligatorie.
Voi avea oare vreo sansa? :hm:
Am uitat esentialul, plata contributiilor sa se faca cu fonduri de la bugetul de stat.
Cine este de acord cu programul meu va rog sa apasati butonul "Aplauda", cine nu este de acord butonul "Raporteaza abuz" sau sa trimita mesaj cu propunerile la guvernul socialist al Romaniei si la liberali.
Sunteti un caz de-a dreptul fericit! Daca totul e contorizat, ce mai scutiti pt copii? Normal ca esti generos, cand e gratis.De fapt nu scutiti nimic, daca totul platiti pe contracte individuale! Ce ar fi daca pe facturile dvs. ENEL,GAZELE, si alti furnizori v-ar umfla valoarea cu costurile vecinilor? Sigur le veti multumi si funizorilor si vecinilor care contribuie pe banii tai la cresterea natalitatii
La noi nu este nimic contorizat individual si costurile sunt urmatoarele pt.o pesoana:
AR+AR pt AC =32lei =5.66mc/pers;energie term pt.AC=11,21lei, gaze 1,72lei;en.el ,.pt spatii comune si lift 1,69lei, gunoi=8,4lei,, restul sunt ch.pe proprietate:mentenanta lift, sistem suprav, 3 angajati (adm+2curatenie) toate pentru 2scari de P+8,si 1.000mp spatiu verde, respectiv cca.230 lei/3pers/3cam( de 80mp.)Totul functioneaza, nu sunt pierderi de niciun fel, curatenie luna, flori, pomi, SSM, PSI, medicina muncii la zi, PRAM, verificari/revizii lift, instalatii gaze, la zi.
La dvs. cand va contabilizati cheltuielile individuale, cat va iese/an/pers, ca acesta ar fi un temen de comparatie mai aproape de realitate.? S-ar putea sa aveti mari surprize !!
Atunci cand afirmati ca " Asociatia este pentru a usura modul de convetuire, nu pentru a stoarce omul de bani" ce vreti sa spuneti de fapt? Asociatia sunteti si dvs. si cum considerati ca redistibuie cheltuieli care se fac pentru functionarea condomiului "ca sa usureze modul de convietuire"?!
Pentru sustinerea celor cu venituri mici, si acelo cu copii, exista masuri care se iau de administratia de stat (alocatii, indemnizatii) si cea locala (subventii la caldura, apa etc). Ce are asociatia de proprietari cu natalitatea? Si in cazul absurd ca s-ar vota pana la final o astfel de lege, care este deosebirea intre un copil de o zi, o luna sau 2 ani si 11luni si un copil de 3 ani si o zi?
Am un amendament la proiectul de guvernare pentru viitorul senator independent CYAN:
in primul an de mandat sa fie permisa pensionarilor traversarea pe rosu si in anii urmatori sa devina obligatorie. Si atunci se vor reduce pe cale naturala bunii platitori de cheltuieli de intretinere, ramanand sa-si imparta cheltuielile intre ei, doar cei cu multe idei.