avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Unchiul meu a murit in mai 2007. Sotia si copii lui nu au facut pana acum succesiunea. Eu mai am un frate si o matusa, sora cu unchiul decedat. Termenul de prescriptie al dreptului de optiune succesoriala a expirat. Pot sa devin eu succesorul unchiului decedat? Daca da, in ce conditii si care sunt pasii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:25, 1 Aprilie 2017
Buna ziua,
Acceptarea succesiunii este expresa sau tacita conform art. Art. 689 Vechiul cod civil sub auspiciile caruia s-a deschis succesiunea.
Cred ca nu aveti nicio sansa dar incercati la un notar invocand art. 700 vechiul cod civil.
Multumesc pentru raspuns. Pentru a putea face partajul la o succesiune in care printre mostenitori se numara si unchiul meu decedat, este vreo cale de a obliga sotia si copii sa faca succesiunea? Mostenitorii succesiunii in cauza sunt eu, fratele, matusa in viata si unchiul care a decedat intre succesiune si partaj.
Buna ziua,
Da, va puteti adresa instantei de judecata si atunci ca vor sau nu, succesiunea se dezbate si se poate iesi si din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Succesiunea si noul cod civil sorinflorentin sorinflorentin Buna ziua, Este cineva la curent cu noul cod civil? Ma interesează in special despre succesiune in caz de deces. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Testament eec eec Matusa mea a decedat si nu are copii. A avut inca 2 surori si un frate. Una din surori traieste si de la cealalta sora (care a decedat) are o singura fata ... (vezi toată discuția)