avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua. As dori sa stiu cum pot beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ani in conditiile in care eu am mers de pe un CIC pe altul, adica primul copil este nascut in 14 ianuarie 2014 iar al doilea copil in 29 octombrie 2015. Tatal nu a stat nici pt primul copil nici pt al doilea acasa in luna acordata tatalui si nici ni va sta. In acest caz as dori sa stiu de cand trebuie sa ma intorc eu la servici avand in vedere ca al doilea copil implineste 2 ani pe 29 octombrie 2017? Este adevarat ca daca ma intorc la servici cu cel putin 90 de zile inainte ca al doilea copil sa implineasca 2 ani, atunci tatal nu este obligat sa mai stea 1 luna acasa si atunci voi primi stimulent si pe luna tatui? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 2 Aprilie 2017
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

In speta, pentru a beneficia de stimulent de insertie până împlinește copilul vârsta de 3 ani trebuie sa reveniti la munca anterior datei de 29 septembre 2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, Ce se intampla cu acea luna de concediu a tatalui in situatia in care doresc sa ma intorc la munca, cu cel putin 60de zile inainte ca copilul sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie vs luna tatalui Natalia Balazs Natalia Balazs Eu momentan sunt in CCC si doresc sa ma intorc la servici cu 60 de zile inainte ca fiul meu sa implineasca 2 ani. Cand ma intorc eu la servici, tatal va sta ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pentru copil cu handicap iolanda15 iolanda15 Buna ziua! Am o fetita incadrata in grad de handicap pentru care beneficiez de concediu de cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta ... (vezi toată discuția)