avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie pentru copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie pentru copil cu handicap

Buna ziua!
Am o fetita incadrata in grad de handicap pentru care beneficiez de concediu de cresterea copilului cu handicap pana la implinirea de catre acesta a varstei de 3 ani.
Va rog sa-mi spuneti, daca ma intorc la serviciu cu 60 de zile inainte ca fetita mea sa implineasca 3 ani beneficiez de stimulent de insertitie pentru revenirea in activitatea de 650 lei pana cand fetita implineste 4 ani?
Daca certificatul de incadrare in grad de handicap expira cu aproape 1 luna inainte ca fetita mea sa implineasca 3 ani si pentru ca problema de sanatate s-a tratat nu mai intentionez sa depun documentatia pentru un nou certificat, termenul de 60 de zile pentru revenirea in activitate si acordarea stimulentului de insertie se calculeaza retroactiv de la data expirarii certificatului de incadrare in grad de handicap sau de la data la care fetita mea implineste varsta de 3 ani?
In Legea 66/2016 nu precizeaza ca termenul de 60 de zile in cazul copilului cu handicap s-ar calcula retroactiv de la data expirarii certificatului de incadrare in grad de handicap ci de la data la care copilul cu handicap implineste 3 ani. Sper ca nu inteleg gresit, de aceea cer lamuriri poate ma ajuta cineva sa ma clarific asupra acestor aspecte.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 3 August 2017
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

In speta, ati inteles corect cum se calculeaza acest termen.
Va rog, as mai avea o intrebare.
Copilul meu implineste 3 ani pe 7 octombrie. Daca ma intorc la serviciu pe 7 august este respectat termenul de cel putin 60 de zile inainte de implinirea vastei de 3 ani a copilului cu handicap? Beneficiez de stimulent de insertie?
Dupa cum am calculat termenul, intoarcerea mea la serviciu ar fi in cea de-a 61-a zi. De pe data de 7 august ( luni) voi fi platita de angajator cu salariu iar incepand cu data de 8 august ar trebui sa fiu pusa in plata cu stimulentul de insertie.
La calcularea termenului de 60 de zile, am numarat retroactiv incepand cu data de 6 octombrie pana pe 6 august,(fix 60 zile) si nu am inclus la numararea acestor zile, ziua de 7 octombrie, ziua de nastere a copilului meu. Eu ma intorc la serviciu pe 7 august.
Nu as vrea ca pentru o zi sa pierd dreptul la stimulentul de insertie.
Va rog, daca se poate as dori sa stiu daca este corect calculul celor 60 de zile pentru stimulent de insertie.

7 octombrie (ziua de nastere a copilului) De pe 6 octombrie -------6 august (termen 60 de zile) iar pe 7 august incep serviciul (cea de-a 61-a zi).
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
iolanda15, utilizator
iolanda15 a scris:

......
Va rog, daca se poate as dori sa stiu daca este corect calculul celor 60 de zile pentru stimulent de insertie.

7 octombrie (ziua de nastere a copilului) De pe 6 octombrie -------6 august (termen 60 de zile) iar pe 7 august incep serviciul (cea de-a 61-a zi).


Este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)
Nelamurire acordare stimulent de insertie ElenaDS ElenaDS Buna ziua Anul acesta in ianuarie 2018 am primit un certificat de handicap cu grad usor pentru baietelul meu, certificat care e valabil pana in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)