avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces Penal

As dori sa stiu cum poate fi interpretata situatia in care parchetul, desi specifica existenta unor indicii rezonabile privind savarsirea unor infractiuni de catre mai multe persoane, dispune neinceperea actiunii penale fata de acele persoane deoarece constata ca este adusa o atingere redusa valorilor sociale. Cu ce calitate (penala) raman persoanele in sarcina carora s-a pus in evidenta savarsirea faptelor penale ?
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
costel58, utilizator
Este vorba de renuntare la urmarire penala. Prin renuntarea la urmarirea penala se stinge actiune penala, se termina procesul, nu mai au nicio calitate.
Inteleg ca raman(definitiv) faptuitori pentru ca faptele penale li s-au pus deja in sarcina.
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
costel58, utilizator
Nu raman nimic, procesul penal se termina, nici in cazier nu apare nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E patat cazierul meu??? mihaiesdaniel mihaiesdaniel Buna seara.as vrea sa stiu daca cazierul meu e curat avand in vedere ca am un dosar penal pe masa procurorilor(fapta nu e cine stie ce cred eu adica am condus ... (vezi toată discuția)
Art.10 cod procedura penala bgvl bgvl In situatia in care sesizez parchetul prin plangere sau denunt despre comiterea unei infractiuni de catre o persoana, aceasta infractiune fiind prescrisa, ... (vezi toată discuția)
Faptuitorul. Tarzan2012 Tarzan2012 - Care sunt drepturile faptuitorului? - Cu ce poate fi asemanat faptuitorul? Cu suspectul, inculpatul sau cu ce poate fi asemanat faptuitorul? (vezi toată discuția)