avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa judiciara timbru - restituire
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa judiciara timbru - restituire

Buna Ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie: contestatie la executare silita, achitare taxa timbru 1000 lei. Instanta nu se pronunta si asupra restituirii taxei, admitand doar contestatia la executare. Hotararea ramane definitiva.

Se poate solicita restituirea conform OUG 80 / 2013 - art. 45, alin. 1, lit. f ?

Sau este necesara actiune separata.
Eu am solicitat intotdeauna restituirea prin aceeasi cerere de contestatie si nu m-am mai lovit de aceasta situatie.
Cei de la Taxe si Impozite refuza restituirea pe motiv ca nu este specificat in Hotarare, dar in OUG nu specifica ca instanta trebuie sa fi mentionat expres " restituirea taxei de timbru ", ci doar ca Hotararea sa fie definitiva.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Contestaţie la executare castigata, restituire taxa timbru m_m m_m Buna ziua, Am castigat contestatia la executare inceputa de kruk, iar in hotarare specifica ca se anuleaza toate actele de executare. Atat. Fara cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa contestatie executare admisa eugen82 eugen82 La fond mi s-a admis o contestatie le executare, parata a fost obligata sa-mi plateasca si taxa de timbru. Parata a declarat apel si a solicitat sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru judiciar Flav Flav Bună ziua, Mi s-a admis o contestație la executare silita, decizia fiind definitiva. În decizie se menționează ca taxa de timbru urmeaza a fi recuperata ... (vezi toată discuția)