avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Comercializare produse de brand
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Comercializare produse de brand

Buna ziua
Nu stiu daca s-a mai discutat despre vreo problema asemanatoare pe aici insa cum fiecare caz e unic as vrea sa mi spun si eu povestea.
Detin un magazin online cu produse de brand, produse fashion de la branduri cunoscute. De curand am primit o instiintare de la detinatorul marcii de drept in care imi cerea sa opresc de la vanzare produsele respective ori sa-i demonstrez prin acte/facturi ca am achizitionat acele produse de la distribuitori autorizati.
Eu am achizitionat produsele de la diverse firme de pe teritoriul Uniunii Europene si am certitudinea ca sunt 100% originale.
Vreau sa stiu daca au vre-un drept asupra produselor mele, sau eu am vreo obligatie in fata lor.
Multumesc
Astept cu interes un raspuns
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 06:24, 8 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Eu am gasit sa zic asa legea 84 din 1998, art 39 care ma ajuta pe mine.
Dvs ma puteti ajuta daca va fac o vizita? Eu sunt din Bucuresti.
Multumesc pentru raspuns
Detinatorul marcii vrea si el sa stie din ce motive aveti acea certitudine. Atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online vanzarea hainelor de firma, branduri cunoscute Dragan94 Dragan94 Buna ziua am tot cautat pe net si pe acest forum si nu am gasit nimic concrect nici da nici nu. Deci doresc sa imi deschid un magazin online de haine in care ... (vezi toată discuția)
Importul de produse de make-up ale unor branduri deja existente aici, este ilegala? ina_enache ina_enache Buna ziua. Astazi vin cu o intrebare la care am primit raspunsuri contrare in ultima perioada. Detin un mic magazin de cosmetice si as dori sa ma extind. IN ... (vezi toată discuția)
Folosire nume brand impakt22 impakt22 Buna ziua, Folosesc numele unui brand in comunicare, exemplu: saltea pentru \\"numele brandului\\". Detinatorul brandului ma poate obliga sa nu mai folosesc ... (vezi toată discuția)