avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTROL ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTROL ITM

Buna ziua , se da următoarea situație.
In urma unei sesizări făcute de un fost angajat, am avut un control inopinant.
1. Au dreptul inspectorii prezentați la control să interogheze angajații înainte de a discuta cu mine sau fara ca eu sa fiu prezentă ?
2.In aceasta situatie ( sesizare), ce documente înafară de insigna trebuie sa prezinte inspectorii ?
3.Unul dintre inspectorii a făcut o afirmație către două persoane diferite respectiv unul dintre colegi si unul dintre colaboratori ( contabila) precum ca eu as fi un paravan iar altcineva conduce societatea , mai explicit , eu sunt doar un pion si altcineva da ordinele. Ce pot face în această situație ? Sesizare ? Plângere ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BBCBBC , utilizator 19:30, 19 Aprilie 2017
1. Da
2. E suficienta legitimarea.
3. Nu stiu....... nu cred ca vreo sesizare adresata institutiei, mai de graba, daca considerati lezata imaginea dvs, mergeti in instanta. Consultati un avocat.
@ BBCBBC

1. Legea 1081999
art.19
(1) Inspectorii de muncă au următoarele drepturi:
...
k) sa ceara informaţii, fie singuri, fie în prezenta martorilor, de la orice persoană şi despre orice problema care constituie obiectul controlului;
....

2. Delegatia sau ordinul de serviciu, pe langa legitimatie.

3. Puteti depune plangere impotriva acelui inspector.
Multumesc pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control opc sorinsuciu2001 sorinsuciu2001 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ... (vezi toată discuția)
Functionar opc ile_vl ile_vl Cum trebuie procedat in cazul in care se face o reclamatie:-se merge direct pe caz pt a fi solutionata problema sau mergi pe ideia stai sa-l verific si pasta. ... (vezi toată discuția)
Obligatia politistului de a se legitima ContSters207277 ContSters207277 Cum trebuie inteleasa [b]obligatia de a-si face cunoscuta identitatea[/b] ?! Este obligat sa prezinte legitimatia sau un act care sa-i ateste calitatea de ... (vezi toată discuția)