avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comitet executiv asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comitet executiv asociatie

Buna ziua,

Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al asociatiei.
In aceste conditii, nu se poate convoca sedinta cu locatarii, si nu se pot lua hotarari.
Am solicitat Presedintelui de Asociatiei sa dispuna verificari ale coloanei de aerisire din bai, intrucat exista suspiciunea ca au fost blocate sau obturate de anumiti locatari, perturband atat aerisirea cat si functionarea WC-urilor. Mi s-a raspuns ca aceste verificari ale coloanelor se pot face numai cu acordul tuturor locatarilor, dar ca acest acord nu poate fi obtinut pentru ca nu avem sef de scara, si nu are cine sa convoace sedinta.

Ce se poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:09, 7 Aprilie 2017
Xerxes77 a scris:


acest acord nu poate fi obtinut pentru ca nu avem sef de scara, si nu are cine sa convoace sedinta.




Raspunsul demonstreaza ca presedintele dv de asociatie nu cunoaste dispozitia in vigoare
Dispozitiile in vigoare nu precizeaza existenta functiei de "sef de scara"
In schimb pentru verificarea partii comune de instalatii,dispozitia in vigoare prevede fara exceptii
L nr 230/2007 Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu.
Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.

@Xerxes77 a scris
Administratorul refuza sa faca diverse activitati (verificare functionare cladire, citire index apometre etc.) pe motiv ca are nevoie de sef de scara, care sa faca parte dintr-o comisie (pentru apa), si din comitetul executiv al asociatiei (pentru alte hotarari).

Pentru ca sa cunoasteti in detaliu drepturi si obligatii proprietari,limite de competente reprezentanti asociatie de proprietari,parcurgeti legislatia in domeniu L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Trebuie sa cunoasteti ca administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de adunarea generala,decizii dispuse de catre presedinte si de catre comitetul executiv
Atributiile administratorului de imobil sunt concret prevazute de dispozitiile in vigoare,de raportul juridic incheiat cu angajatorul asociatia de proprietari si in fisa postului
Daca administratorul de imobilrefuza sa faca diverse activitati care ii intra in obligatii,inseamna ca presedintele de asociatie tolereaza si favorizeaza incalcarea dispozitiilor in vigoare
Conform dispozitii in vigoare asociatia de proprietari detine obligatia sa asigure buna functionare a partii comune de constructii si instalatii din imobil
Repezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,care daca intelege sa exercite cu respect si cu buna credinta obligatiile asumate,atunci poate dispune masuri in comitetul executiv obligatorii si pentru administratorul de imobil si pentru proprietarii din imobil
Eu personal am semnalat probleme la sistemul de aerisire. Administratorul imi spune ca nu poate face nimic doar pe baza sesizarii mele (desi am facut-o in scris, si am primit nr. de inregistrare), si ca pentru a actiona, are nevoie de decizia tuturor locatarilor din bloc, nu doar sesizarea unuia singur. Este adevarat?
Discutati cu presedintele si nu cu administratorul problemele.
Administratorul duce la indeplinire dispozitiile presedintelui si ale comitetului. El face orice pentru a nu face ceva. Este obligatia lui sa verifice, nu sa comenteze problemele ridicate de catre proprietari.
Nu este necesara nicio aprobare din partea niciun locatar si cu atat mai putin a tuturor.
Aprobarile proprietarilor se solicita in adun gen si atunci pentru probleme importante, reparatii majore, terasa, fatada si altele asemantoare. In rest comitetul decide ce reparatii si verificari se fac ptr buna intretinere a blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Intarziere uriasa reparare lift octav1ostef octav1ostef intr-un bloc cu 8 etaje , s-a stricat liftul. Pentru cei de la etajele superioare este greu de urcat mai ales ptr oameni bolnavi sau cu afectiuni. Motivarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva o problemă în lipsa unui președinte al asociației simona chirac simona chirac buna ziua ,ma numesc s Simona, locuiesc intr un bloc cu cinci scari,fiecare scara are propria asociatie de proprietari cu presedinte de scara,comitet etc .La ... (vezi toată discuția)