Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua corpuri C1 si C2 .
Daca se ajunge la executare silita si implicit la licitatie , se poate licita doar unul din corpuri sa spunem C1 si sa raman mai departe proprietar pe C2 ?
Daca da ce si cum pot face asta ?
Creditul a fost de 25000eur am platit in timp cam 8000eur iar acum mi-au blocat si contu iar debitul a ajuns la 27000eur . Terenul si cele doua corpuri valoreaza 250000eur , unul din ele C1 cam 80000 pe o suprafata de 150mp
in acest caz, ar trebui vazut dosarul de executare, daca s-a facut expertiza, ce alte variante s-au mai luat in calcul etc! valoarea corpurilor este destul de mare pt suma ce o aveti de plata!
Imobilul de care vorbiti este identificat printr-un singur numar de catre funciara? Daca da, atunci in aceasi maniera a fost adus in garantie ipotecara catre banca. In acest caz, nu inteleg de ce a-ti adus in garantie ipotecara un imobil evaluat la o valoare ce depaseste cu mult valoarea creditului!
Faptul ca imobilul ipotecat valoreaza mult mai mult decat creanta executata, nu impiedica creditorul sa solicite valorificarea acestuia, asa cum a fost adus in garantie. Diferenta dintre pretul de adjudecare al acestui imobil si creanta pe care o datorati, vi se va distribui Dvs.
Daca vorbim de imobile identificate in doua sau trei carti funciare, exista doua optiuni: fie creditorul va opta doar pentru scoaterea la licitatie a unuia dintre acestea, fie atunci cand se va valorifica prin licitatie unul dintre aceste imobile, acoperindu-se integral creanta datorata si cheltuielile de executare silita, dosarul executional se va inchide, iar Dvs. ve-ti putea solicita radierea somatiilor de plata si a ipotecilor de pe imobilele ramase, cele ce deriva din contractul de credit ce a facut obiectul dosarului executional.
Diferenta dintre pretul de adjudecare al acestui imobil si creanta pe care o datorati, vi se va distribui Dvs.
Sa dea Dumnezeu ! De obicei ramai dator, pt. ca bunul ipotecat se vinde la a ,,n"-a strigare, la o valoare diminuata fata de cea initiala de ,,m" ori. Prietenii stiu de ce B-)