avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit ipotecar

Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua corpuri C1 si C2 .
Daca se ajunge la executare silita si implicit la licitatie , se poate licita doar unul din corpuri sa spunem C1 si sa raman mai departe proprietar pe C2 ?
Daca da ce si cum pot face asta ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 15:26, 17 Martie 2013
depinde de cunatumul debitului precum si de valoarea actuala a bunurilor ipotecate!
Creditul a fost de 25000eur am platit in timp cam 8000eur iar acum mi-au blocat si contu iar debitul a ajuns la 27000eur . Terenul si cele doua corpuri valoreaza 250000eur , unul din ele C1 cam 80000 pe o suprafata de 150mp
in acest caz, ar trebui vazut dosarul de executare, daca s-a facut expertiza, ce alte variante s-au mai luat in calcul etc! valoarea corpurilor este destul de mare pt suma ce o aveti de plata!
Imobilul de care vorbiti este identificat printr-un singur numar de catre funciara? Daca da, atunci in aceasi maniera a fost adus in garantie ipotecara catre banca. In acest caz, nu inteleg de ce a-ti adus in garantie ipotecara un imobil evaluat la o valoare ce depaseste cu mult valoarea creditului!
Faptul ca imobilul ipotecat valoreaza mult mai mult decat creanta executata, nu impiedica creditorul sa solicite valorificarea acestuia, asa cum a fost adus in garantie. Diferenta dintre pretul de adjudecare al acestui imobil si creanta pe care o datorati, vi se va distribui Dvs.
Daca vorbim de imobile identificate in doua sau trei carti funciare, exista doua optiuni: fie creditorul va opta doar pentru scoaterea la licitatie a unuia dintre acestea, fie atunci cand se va valorifica prin licitatie unul dintre aceste imobile, acoperindu-se integral creanta datorata si cheltuielile de executare silita, dosarul executional se va inchide, iar Dvs. ve-ti putea solicita radierea somatiilor de plata si a ipotecilor de pe imobilele ramase, cele ce deriva din contractul de credit ce a facut obiectul dosarului executional.
Diferenta dintre pretul de adjudecare al acestui imobil si creanta pe care o datorati, vi se va distribui Dvs.



Sa dea Dumnezeu ! De obicei ramai dator, pt. ca bunul ipotecat se vinde la a ,,n"-a strigare, la o valoare diminuata fata de cea initiala de ,,m" ori. Prietenii stiu de ce B-)

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in contul pretului CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Doresc sa incep executarea silita a unui debitor, ce detine un imobil ce are inscrisa o ipoteca de rang I pt. suma de 70.000, in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil executat silit mary_stoica mary_stoica Buna seara, Am nevoie de lamuriri in urmatoarea situatie: Un creditor initiaza executarea unui imobil. In urma vanzarii la licitatie, imobilul a fost ... (vezi toată discuția)