avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extras CF pentru un teren obtinut prin act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extras CF pentru un teren obtinut prin act de donatie

Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de vanzare-cumparare de mana intre vechii proprietari si bunici, si titlul de proprietate al terenului. Vrem sa construim o casa pe acest teren si vreau sa stiu daca pot sa scot extras CF pentru terenul respectiv? Sau daca am intampina ceva probleme?
Cel mai recent răspuns: Dana-Ralucaa , utilizator 12:25, 11 Aprilie 2017
Mi-au facut act de donatie de mana. As putea intabula acum in urma contractului de donatie?
Opinez ca donatia nu este valabila decat in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute; sa nu mai zic ca e vorba de un teren ... Poate doar daca ar fi fost echivalat cu un dar de mana sau cu un testament ...
Poate d-na notar are o alta parere dar eu asa vad.
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
Irina Pricop, Consilier juridic
Doamna, mergeti la un avocat cu toate actele si cautati impreuna solutia, cel mai probabil in instanta. Nu stiu ce poate fi, nu stiu vechimea actelor, nu stiu ce cuprind ele. Daca traiesc, bunicii trebuie sa faca toate astea sau sa dea procura cuiva.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa neintabulata vanduta cu chitanta de mana mariuscastigatorul mariuscastigatorul In anul 1961 bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural pe baza uni contract de vanzare cumparare de mana cu martori. Nu este nimic intabulat, dar am un ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare-cumparare casa autogeneral autogeneral Buna ziua. Am o mare rugaminte : In curand, voi cumpara o casa la tara. Ideea e ca nu stiu deloc la ce sa ma astept si nici ce acte sa cer de la vanzator, ca ... (vezi toată discuția)
Acte cumparare casa hosten hosten Buna seara,va rog sa ma ajutati.Ce conditii trebuiesc indeplinite la cumpararea unei case la tara ?Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)