avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Banca din gradina blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Banca din gradina blocului

Buna ziua,
Locuiesc la parterul unui bloc de garsoniere si in fata balconului sunt instalate 3 banci ,la aproximativ 4,5 si respectiv 6 m de balconul meu..De catva timp ,vreo 3 familii de pensionari isi fac "veacul"pe bancile respective,incepand de la 9 dimineata pana la 8-9 seara.Problema e ca rwspectivii pensionari nu folosesc bancile in scopul de a se odihni,ci se angajeaza in discutii interminabile ,iar larma pe care o fac acopera uneori si sunetul televizorului de la mine din casa .I-am rugat sa vorbeasca mai incet si binenteles ca rspunsul a fost "locuim de 30 de ani in bloc,daca nu iti convine ,inchide geamul".
Stiu ca exista o lege a linistii publice care spune ca e interzisa "tulburarea fara drept a linistii publice...prin larma,zgomote.."dar nu as vrea sa incep "razboi" pe planul asta pentru ca ,in primul rand sunt chiriasa in bloc ,in al doilea rand legea e foarte ambiguua si in al treilea rand ,in ideea ca as chema Politia,va fi cuvantul meu impotriva cuvantului lor pentru ca garsonierele de deasupra mea (pana la etajul 5)sunt locuite tot de chiriasi si,in plus , majoritatea nu prea stau pe acasa .
M-am gandit ca o solutie mai buna ar fi mutarea bancilor ceva mai incolo dar pentru asta trebuie facuta o cerere la primarie,gradina fiind domeniu public .Dar nici aici nu prea am vreo o sansa ,pentru ca vreo doi dintre pensionarii respectivi sunt in comitetul executiv al asociatiei de propietari(de altfel ei au angajat si administratorul) iar sansele ca sa obtin semnaturi pe un tabel nominal de la jumatate plus unul propietari ,sunt minime(nu degeaba locuiesc ei in bloc de 30 de ani :)
Asa ca am abordat problema din punct de vedere al legalitatii instalarii bancilor la locul respectiv.Fostul administrator mi-a spus ca bancile au fost aduse de cativa propietari ai blocului,acum vreo 15 ani ,de la actualul Rosal.Am cautat pe internet legi si norme metodologice care sa ma lamureasa in privinta amenajarii spatiilor verzi dar nu am gasit nimic "la obiect".
Poate cineva sa ma lamureasca din ce categorie de constructii fac parte bancile respective si care e baza legala in temeiul careia Primaria a instalat bancile acolo? Si inca ceva:bancile sunt pur si simplu infipte in pamant si nu exista vreo alee amenajata care sa duca la ele.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
karaa, utilizator
Nimic nu se castiga fara un efort oarecare si in acest caz ma gandesc ca e mai usor sa-ti speli geamurile decat sa le mai suporti palavrageala. Ati asistat la asemenea "sedinte de fitness ale rabdarii"? Picatura chinezeasca ar fi o varianta. Asta cu pensionarii palavragind ore-n sir pe banca ar fi a doua varianta, foarte asemanatoare cu prima. :)
In copilaria mea, daca vecinii erau nemultumiti de "larma" pe care o faceam pe sub ferestrele lor, faceau reclamatie mamei... iar politia e mic copil pe langa ea...:D
Sunt convinsa ca, daca situatia ar fi fost invers, respectivele persoane nu ar fi ezitat nici jumatate de secunda sa va faca viata amara.
In primul rand aratati-le ca sunteti o persoana bolnava care are nevoie de liniste, explicati-le ca enervarea pe care vi-o produc va duce la agravarea bolii, caz in care vor trebui sa va plateasca tratamente, spitalizari, etc. Daca nu se potoloesc, scoateti un obiect producator de zgomot pe pervaz (boxa unui casetofon) si puneti-le muzica, numai cat sa acopere scandalul lor.
O alta varianta ar fi sa chemati politia si sa spuneti ca vorbeau atat de tare incat aveati senzatia ca se cearta... poate aveti noroc si dati de un politist care a fost si el alergat in copilarie de un vecin agasat... Acum nu mai este asa cald iar discutiile si le pot efectua si in bucatariile personale.
Daca bunul simt nu a dat nici un rezultat tineti minte zicala ca "pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti!". Asa ca aparati-va dreptul dv. la liniste!
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
Lulica, utilizator
Buna ziua,
Eu sunt mai tanar si necopt sa zic asa.
Ceea ce va propun poate o sa deranjeze pe unii, dar asta e .
Eu personal nu o vad ca pe o razbunare desi cred ca asa pare.
Daca dispuneti de un radio, combina audio, etc., cur ar fii sa scoateti o boxa pe geam si sa ii acompaniati cu ceva muzica, post de radio aiurea , oricum ceva ce nu digera, sa vedeti cum reactioneaza.
Bineinteles in limitele decentei ca nu vreti sa fiti dumneavoastra reclamata ulterior, dar la fel cum ei va bruiaza linistea la fel si dumneavoastra le puteti bruia discutiile .
Si cred ca , chiar daca in prima faza nu vor reactiona pana la urma o sa clacheze, si poate ceva ceva se va schimba .
Inca o data imi cer scuze pentru metoda neortodoxa, dar cine stie.
O zi linistita sa aveti.
Eu nu as lupta impotriva batranilor si nici nu i-as reclama nicaieri. Ba m-as gandi cum sa ajut la infrumusetarea bancilor si chiar as procura niste vopsea cu care as aranja bancile de nu se mai asaza nimeni pe ele. Cum? As adauga in vopsea niste ulei ars si vopseaua s-ar usca foarte greu.
maiam a scris:

Eu nu as lupta impotriva batranilor si nici nu i-as reclama nicaieri. Ba m-as gandi cum sa ajut la infrumusetarea bancilor si chiar as procura niste vopsea cu care as aranja bancile de nu se mai asaza nimeni pe ele. Cum? As adauga in vopsea niste ulei ars si vopseaua s-ar usca foarte greu.

Ce va face sa credeti ca nu vor pune o mushama peste bancile frumos vopsite conform recomandarilor dvs si nu vor continua chatuiala?:D

Alte discuții în legătură

Mai e permis spalatul balconului ? gev gev O prietena locuieste la parter intr-un bloc de 10 etaje si se plange ca la orele 23-24 un vecin de la etaj isi spala balconul, zgomotul apei cazand pe spatiul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii pfeeris pfeeris Buna ziua! Locuiesc la parter si am o problema cu vecina de la etajul 1. Desi are balcon isi intinde rufele in exteriorul acestuia , in dreptul geamului meu ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice kobgala kobgala buna ziua !vreau sa fiu cat mai scurta ,cum pot proceda cu o doamna judecatoare care locuieste intr-un apartament deasupra mamei mele si care la orice miscare ... (vezi toată discuția)