avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exista legi care prevad anularea datoriilor dupa o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exista legi care prevad anularea datoriilor dupa o anumita perioada ?

As vrea sa stiu daca datoriile fata de asociatia de proprietari se anuleaza dupa o anumita perioada ? (de exemplu 5 ani)

Sau daca acestea pot continua la infinit, si prin urmare acumuleaza si penalitati procentuale tot pana la infinit ?
Notificarile acestea NU ne-au prea ajutat pe noi in instanta.

Singura modalitate de a obliga debitorul sa-si achite datoriile a fost chemarea in judecata a acestuia, in interiorul celor 3 ani despre care se face vorbire mai sus.
O alta modalitate de a tzine debitorul legat de debite este demonstrarea in instanta ca acesta a efecuat plati partiale (atat la intretinere cat si la penalitati). Acest ultim aspect trebuie subliniat clar in cererea de chemare in instanta, pentru ca s-ar putea ca judecatorul sa nu sesizeze acest lucru din prima, obligand asociatia sa vina cu alte probe (chitante, ordine de plata, fise de cont, etc).
Repet, notificarile cat or fi ele de oficiale, pe noi nu ne-au ajutat. Din cate mi-aduc aminte, am avut probleme chiar in cazul in care asociatia a incheiat un angajament de plata cu debitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari DimitriP DimitriP Bună seara, Ca să prezint pe scurt problema stă cam așa: -asociație de proprietari cu președinte, comitet executiv, administrator, cenzor, ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)
Penalități întreținere cico2cico cico2cico În urma cu aproximativ 10 ani am fost înregistrat cu penalități de 160 lei în condițiile în care suma restanta era de aproximativ 200 lei. ... (vezi toată discuția)