avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalități întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalități întreținere

În urma cu aproximativ 10 ani am fost înregistrat cu penalități de 160 lei în condițiile în care suma restanta era de aproximativ 200 lei. Restanțierii care aveau sume de peste 2000 lei au achitat iar penalitățile facturate de furnizori au fost împărțite celor care erau restanți în luna curentă chiar dacă sumele restante erau minore.
-Era legal sa fie repartizate aceste penalități doar celor restanți? Penalitățile provenind din neachitarea facturilor datorita marilor restanți.
-Asociația de locatari nu a făcut nici un demers pentru recuperarea acestor penalități de la mine, în acest caz nu intervine prescripția sumei datorate?
-Ce pot face în momentul actual pentru a fi șterse aceste penalități din contul meu?
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
cico2cico, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:48, 10 Februarie 2018
Sumele restante si penalitatile se prescriu in termen de 3 ani de la data scadentei . Asociatia a calculat corect penalitatile . Penalitatile curente se impart pentru restantierii din luna respectiva si se adauga la penalitatile anterioare .
Deci dacă nu plătesc la întreținere câțiva ani dar achit cu o luna înainte de factura cu penalități plătesc fraierii care sunt prinși pe picior greșit sau nu au plătit în luna respectivă? Pai atunci ce rost mai are sa plătesc la zi? Totul depinde de a ști când vin penalitățile nu? Deci este vorba de o înșelăciune până la urmă împreună cu administratorul sau casierul după caz. Bănuiesc ca s-a primit notificare privind facturarea penalităților dacă nu se achita până la o anumită dată. Și de aceea cei cu restanțe mari au achitat înainte.
Deși spuneți ca datoriile se prescriu am întrebat casierul asociației și a spus ca nu este adevărat acestea nu se prescriu. Ce ma sfătuiți sa fac pentru ștergerea datoriilor în urma prescrierii pentru ca angajatul casier susține ca nu se prescrie această penalitate?
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
cico2cico, utilizator
Este temeinic si legal ca repartizarea penalitatilor sa se faca strict locatarilor debitori
Termenul general de prescriptie este de 3 ani,dar in cazul asociatiilor de proprietari numai instanta de judecata poate dispune hotarare judecatoreasca prin care sa dispuna interventia termenului de prescriptie
Valoarea penalitatilor este aceiasi de 10 ani ?
Daca asociatia de proprietari in termenul de 3 ani de zile nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare debit in evidenta,aveti dreptul sa va adresati instantei teritoriale de judecata solicitand sa dispuna hotarare judecatoreasca prin care sa fse constate ca a intervenit termenul de prescriptie
Penalitatile se aplica conform dispozitii in vigoare la orice suma cu titlu de restanta,in cazul in care locatarul nu achita suma in termenul stabilit
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este facor decizional
Daca intentionati clarificarea situatiei nu mai comportati discutii cu persoane care nu sunt factor de decizie,discutati direct cu presedintele de asociatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! eu sunt restanțier la întreținere În fiecare ... Uther Uther Bună seara! Eu sunt restanțier la întreținere În fiecare lună plătesc 200 lei.Am crezut că din aceasta sumă mi se va opri întreținerea pe luna ... (vezi toată discuția)
Rau platnici buzaianuargi buzaianuargi buna ziua,avem la noi in bloc un rau platnic are 200 mil. nu aplatit de 10 ani ,acum 5 ani s-a schimbat administratorul acesta din urma nu a putut sa-l dea in ... (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)