avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problema!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problema!

in calitate de sotie pot vinde un bun comun care este pe numele sotului fara ca acesta sa stie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 16:30, 18 Septembrie 2009
asa gandeam si eu!
multumesc!
elenaerdei a scris:

Exista prezumtia mandatului tacit.Exceptie fac actele de dispozitie privind instrainarea unui teren,a unei construcii,unde este nevoie de acordul expres al celuilalt sot.
Mandatul tacit opereaza numai in situatia in care celalalt sot nu contesta existenta mandatului.
Actul poate fi anulat la cererea sotului care nu a participat la conventie.

=D> As vrea sa vad si eu cum poate sa vanda sotia bunul comun numit masina inmatriculat pe numele sotului!B-) In baza oricarui mandat nescris tacit sau nu!
Mihai,vrei sa merg maine sa incerc sa vand masina care este pe numele sotului?
Apoi,as putea sa iti raspund.
Spui ca nu este posibil din punct de vedere juridic?
:DDaca as avea voie as incerca si un pariu!
Masina mea contra masina ta!
Serios--Nu se poate vinde masina celuilalt sot daca ea este inmatriculata pe numele lui! Cel putin nu fara acordul lui! Plus ca masina este bun comun deci sotii au dreptul la jumatate din acel bun , nu la tot bunul!
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Nu vorbeam despre pariuri,te intrebam strict din punct de vedere juridic.:)
Asa stiu,la modul la care deja am scris .Si am spus chiar ca sotul poate cere anularea actului incheiat fara acceptul sau.
Cat priveste pariul,ti-am spus,doar de bunul "telefon"sunt interesata.:D
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ContSters76710, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare de bunuri de catre o persoana arestata dan29 dan29 Buna ziua! Sotul meu este arestat pentru omor(nu a fost inca condamnat,este inchis pentru 29 zile) si avem o masina pe care as vrea sa o vand. Masina este ... (vezi toată discuția)
Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Apartamentul socrilor... MITCHCHE MITCHCHE Buna ziua, am o mare rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi legale.Situatia mea este urmatoarea: - sunt casatorita si stam in ... (vezi toată discuția)