avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problema!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problema!

in calitate de sotie pot vinde un bun comun care este pe numele sotului fara ca acesta sa stie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 16:30, 18 Septembrie 2009
Eu am fost de parere ca si dvs puteti vinde...
Ar fi ideal sa existe intelegere si sa o vindeti impreuna.:)
Ar mai fi ceva ce nu afecteaza vanzarea in sine, ci (eventual) pe vanzator: daca unul din soti nu era de acord cu vanzarea, este posibil ca sotul vanzator sa aibe probleme ulterior cu infractiunea de abuz de incredere...
Aici parerile sunt impartite... unii sustin ca da, exista abuz de incredere si intre soti, altii sustin ca nu, intre soti nu e posibil...
Eu zic ca da, abuz de incredere poate exista... insa asta nu afecteaza contractul de vanzare-cumparare in sine...
Exista si o explicatie de ce e asa, insa nu stiu daca e cazul de expuneri teoretice...

Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
ContSters56778, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de bunuri de catre o persoana arestata dan29 dan29 Buna ziua! Sotul meu este arestat pentru omor(nu a fost inca condamnat,este inchis pentru 29 zile) si avem o masina pe care as vrea sa o vand. Masina este ... (vezi toată discuția)
Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Apartamentul socrilor... MITCHCHE MITCHCHE Buna ziua, am o mare rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi legale.Situatia mea este urmatoarea: - sunt casatorita si stam in ... (vezi toată discuția)