avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... problema!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

problema!

in calitate de sotie pot vinde un bun comun care este pe numele sotului fara ca acesta sa stie?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 16:30, 18 Septembrie 2009
Pe cine e inmatriculata masina nu are relevanta dpdv al proprietatii...
Evident ca masina este bun comun (daca n-ar fi asa toata discutia ar fi inutila), insa in baza mandatului aluia tacit unul din sot poate efectua acte juridice valabile si in numele celuilat sot. Acordul sotului este prezumat!!! Nici nu mai vorbim de faptul ca in mod normal predarea actelor masinii nici macar nu are o legatura cu incheierea contractului... se poate face si fara acte...

Exceptia o constituie imobilele!
Iar actul poate fi anulat doar daca cel care a cumparat cunostea opozitia sotului reprezentat (cu alte cuvinte lipsea buna credinta!!!)

Apropo, cate contracte de v-c masini cunoasteti in care vanzatorul unei masini s-a prezentat la cumparator cu imputernicirea celuilat sot pentru a incheia vanzarea???
Dvs, daca sunteti casatorit si vreti sa vindeti masina mergeti cu sotia initial la notar sa faceti o imputernicire?
Sau daca ati cumpara o masina care e inmatriculata pe numele sotiei de la sot cereti si imputernicirea de la sot???
J H a scris:

Apropo, cate contracte de v-c masini cunoasteti in care vanzatorul unei masini s-a prezentat la cumparator cu imputernicirea celuilat sot pentru a incheia vanzarea???
Dvs, daca sunteti casatorit si vreti sa vindeti masina mergeti cu sotia initial la notar sa faceti o imputernicire?
Sau daca ati cumpara o masina care e inmatriculata pe numele sotiei de la sot cereti si imputernicirea de la sot???

Alin. 1: - Multe
Alin. 2: - DA !
Alin. 3 - DA!

Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
dar el o poate vinde,fara acordul meu?
nic1 a scris:

dar el o poate vinde,fara acordul meu?

Da!
daca nu e toata a lui el cum poate vinde si eu nu?
nu mai bine o vand eu prima?

Alte discuții în legătură

Vanzare de bunuri de catre o persoana arestata dan29 dan29 Buna ziua! Sotul meu este arestat pentru omor(nu a fost inca condamnat,este inchis pentru 29 zile) si avem o masina pe care as vrea sa o vand. Masina este ... (vezi toată discuția)
Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Apartamentul socrilor... MITCHCHE MITCHCHE Buna ziua, am o mare rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi legale.Situatia mea este urmatoarea: - sunt casatorita si stam in ... (vezi toată discuția)