avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu se respecta programul de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu se respecta programul de vizita

buna ziua. in cazul in care tatal nu vine la programul de vizita poate fi sanctionat ?
in cazul in care afla ca vreau sa plec cu cea mica undeva isi reintra in drepturi. pot sa I fac plagere la politie sau ceva? el de cate ori m- a" prins" ca am plecat cu cea mica intr o zi de marti sau joi ma suna ca vrea sa o vada, insa eu nu pot sta in fiecare zi de marti si joi acasa sa -l astept mai ales ca stiu ca nu vine.
are drept de vizita in fiecare marti si joi intre orele 18.00-21.00 ... de cel putin un an nu a venit sa o ia in aceste zile...dar plangere la politie am ca nu I am dat -o de 2 ori
din pacate nu pot raspunde la mesajele postate ulterior...din cauza site ului nu imi permite...pot pune doar intrebari si nu poat comenta...
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Alinapopa1888@gmail.com , utilizator 09:23, 13 Decembrie 2022
Dănuţa, legea e lege, trebuie să o respectaţi.Nu trebuie dvs. să staţi acasă cu fetiţa, poate rămâne bunica sau vecina, copilul trebuie să fie acasă.
Dacă înscrieţi fetiţa la activităţi extraşcolare, trebuie să aveţi grijă să nu fie antrenamente sau cursuri decât luni şi miercuri, pentru că, bănuiesc, de vineri are iar program până duminică, din două în două săptămâni, nu-i aşa? Va trebui să alegeţi aceste activităţi NU după preferinţele copilului, ci după cele 2 dupăamieze rămase libere după programul de relaţii al tatălui cu minora.
Vă sfătuiesc să vă montaţi o cameră de supraveghere autorizată în dreptul porţii/uşii, care să monitorizeze respectarea programului de relaţii al tatălui cu fetiţa, nu de altceva, dar vă puteţi trezi că domnul vă face plângere la Poliţie că nu v-a găsit acasă şi când l-aţi aşteptat, rezolvă uşor cu un prieten de pahar .
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
Martonze, utilizator
danuta2010 a scris:

buna ziua. in cazul in care tatal nu vine la programul de vizita poate fi sanctionat ?

Nu, nu poate fi sancționat contravențional sau penal.
Dreptul la vizita este asa cum reiese si din enunt, un drept si nu o obligatie, ca atare trebuie sa faceti in asa fel incat sa permiteti ca acest lucru sa se intample.
Ba da exista sanctiuni posibile, iata:
L272/2004: art. 20
(1)In vederea asigurarii mentinerii relatiilor personale ale copilului cu parintii sai sau cu alte persoane alaturi de care s-a bucurat de viata de familie, precum si pentru asigurarea inapoierii copilului la locuinta sa la terminarea perioadei de vizita, instanta poate dispune, la cererea parintelui interesat sau a altei persoane indreptatite, una sau mai multe masuri cu caracter asiguratoriu sau a unor garantii.
(2)Masurile prevazute la alin. (1) pot include:
a)amenda pe ziua de intarziere impusa persoanei care refuza punerea in aplicare sau respectarea programului de mentinere a relatiilor personale ale copilului;
Solicitati in instanta amendarea celuiu care nu vine.
Dnule Stan legea nu e muma pentru gica si ciuma pentru vasilica. Daca nerezidentul are un drept, nu o obligatie, fata de dreptul la legaturi personale, si minorul are tot un drept, nu o obligatie. Asa cum unul vine cand pofteste si celalalt vrea sau nu, dupa cum pofteste. Sau cerem copilului mai multa minte si mai multa consecventa decat adultului?
Bună ziua,soțul trebuie sa plătească pensie alimentara copilului din căsătoria anterioara,copilului I I a făcut un program de vizita ,dacă copilul nu respecta programul de vizita ce este de făcut?el dorește sa stea mai mult la noi,adik toate vacantele și weekend urile,plus extra când nu are școală!(menționez copilul are 12 ani)Mulțumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu programul de vizita danuta2010 danuta2010 din pacate eu nu pot comenta la subiectul deschis anterior, este legat tot de programul de vizita. program marti si joi, in ultimul an nu a luat o pe cea mica ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat - minor traumatizat ContSters302913 ContSters302913 azi 21 09 2014 a venit fetita de 3 ani jumate de la domiciliul tatalui (fiind zi de vizita),foarte traumatizata daca pot spune sau nu stiu eu cuvintul potrivit ... (vezi toată discuția)