avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestrat si lovit in supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestrat si lovit in supermarket

buna ziua, azi 12 aprilie, in jurul orei 12:30 dupa amiaza ma aflam in Kaufland Constanta, am mancat in magazin un rulou cu mere in valoare de 1.79 RON si, din greseala, am uitat ambalajul pe un raft in timp ce cautam alte produse.
dupa ce am platit la casa tot, in afara de ruloul de mere de care uitasem din moment ce nici ambalajul nu il mai aveam in posesie, am fost acostat de un agent de paza, mi-a cerut bonul, i l-am dat si mi-a spus sa merg cu el.

am refuzat si a inceput sa tipe la mine, sa ma impinga, a tras de mine 1-2 minute in vazul tuturor,in timp ce tipam "CHEMATI POLITIA", pana a reusit sa ma bage prin intrarea angajatilor. am fost tarat intr-o camera din spate in timp ce tipam "CHEMATI POLITIA". acolo am fost intrebat ce am furat, nici nu mai stiam de rulou, am spus ca nu stiu si am fost lovit in fata si impins in perete violent. nu am nici o urma pe fata, dar ma doare capul si am un tiuit in urechi.

am fost injurat si amenintat, i-am spus ca ce a facut este ilegal, mi-a spus ca nu am cum sa dovedesc ca am fost lovit. intre timp a venit un coleg care a gasit ambalajul si mi l-au aratat. am spus ca da, am mancat ruloul ca era cald si imi era foame. mi-au spus ca trebuie doar sa platesc si ca pot sa plec.

inteleg ca probabil constituie furt ce am facut eu, dar au voie sa ma sechestreze pentru un rulou de 1.79 RON ?

mi s-a spus ca poate kaufland sa ma dea in judecata pentru furt.

daca decid sa ii dau judecata pe kaufland, firma de securitate si pe gardian o sa trebuiasca sa platesc amenda pentru furt?

Sunt extrem de sarac, din pacate, si nu imi permit amenda. oare e bine ca am scapat fara?


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radutz , utilizator 09:06, 17 Aprilie 2017
Este regretabil ce s-a intamplat, insa faptul ca ati consumat acel rulou fara sa-l achitati constituie intr-adevar infractiunea de furt, indiferent de valoarea produslui...asadar mai bine va ganditi de doua ori ce vreti sa faceti mai departe.
cat este amenda pentru furt?
daca ii dau in judecata platesc doar amenda sau poate si kaufland sa ma dea in judecata?
Furtul este infracțiune penală, deci dacă Kaufland vă dă în judecată pentru o faptă penală ....
am inteles ca ar putea kaufland sa dea in judecata pe langa procesul penal.

Acum, cu ocazia sarbatorilor, ai timp sa meditezi mai bine la situatie. Sa stii ca pentru o paine, un oarecare Jean Valjean, a facut 15 ani de ocna. Dar erau alte vremuri si locuri.

Viata intr-o societate libera nu este atat de usoara pe cat pare: exista reguli care trebuie respectate!

Asadar, ai intrat intr-un hipermarket si te-ai comportat ca intr-un fast food, desi este interzisa consumarea de produse in magazin, lucru afisat la vedere cam in toate. Nu-ti explic de ce, nici nu trebuie, regulile sunt reguli si trebuie respectate, nu-ti convine, nu calci acolo!

Dupa ce ai consumat, "ai uitat" ambalajul. Daca e fara ghilimele, atunci, fiind tanar din cate inteleg, ar trebui sa consulti un medic, fiindca "uiti de la mana pana la gura".

La iesire, cand ai fost invitat de agentul de paza sa discutati situatia, ai refuzat si ai devenit violent; nu cunosti nici atributiile agentului de paza, de fapt cam nu cunosti nimic. Sustii ca ai fost lovit, nu ai urme, dar ai un tiuit. Ti-a mai aparut si altadata "tiuitul"? Daca da, e bine sa spui medicului, s-ar putea sa aiba legatura cu momentele de amnezie.

Magazinul, in loc sa cheme politia si sa te alegi cu dosar penal, a fost bland ca un miel, s-a multumit cu achitarea contravalorii marfii, si ti-a dat drumul.

Acum, incidentul incheiat, desi te declari "extrem de sarac", te gandesti la un proces cu Kaufland. Cum habar nu ai de reglementari elementare, ma indoiesc ca esti capabil sa gestionezi singur un proces, deci va trebui sa apelezi la un avocat. Stii cat costa un avocat? Si ce avocat crezi ca se angajeaza intr-un proces in care un hot acuza pagubitul ca l-a sifonat putin, fara sa lase urme, fara certificat medico legal, etc.? Sau te-ai gandit ca o sa obtii daune substantiale, din care o sa platesti si avocatul? Stii ce armate de avocati au hipermarketurile?

Ca o concluzie, iti recomand sa te linistesti, si sa zici mersi ca ai scapat numai cu atat. Daca dorea sa-ti faca mai mult, Kaufland incepea prin a chema politia.

Alte discuții în legătură

Furt 2 mere. grav! asdfghjkl asdfghjkl As dori o opinie. La iesirea din magazin cu autoservire (Kaufland) am fost oprit pt a fi recantarite 1 kg mere, iesind cu 300 gr. in plus. Eu le cantarisem ... (vezi toată discuția)
Au voie agentii de paza si protectie la perchezitie corporala? olteanudaniela olteanudaniela Buna ziua am cateva intrebari care as dori,daca se poate sa imi raspundeti.Locuiesc vis-a-vis de unul dintre lanturile de supermarketur Kaufland, vizitez ... (vezi toată discuția)
Acuzație penală (furt din supermarket) pe nedrept Ioannaaa Ioannaaa Bună ziua! Am și eu o problemã și aș dori să îmi cunosc mai bine drepturile și ce ar trebui să fac. Săptămâna trecută am fost la Kaufland după ... (vezi toată discuția)