avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaportul diplomatic
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaportul diplomatic

Buna ziua. As dori sa aflu daca,consulatul Romaniei ,in general, poate elibera pasapoarte diplomatice.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:32, 13 Aprilie 2017
[ link extern ]
Legea 248/2005 prevede>
ART. 9 (1) Paşapoartele diplomatice se elibereazã de Ministerul Afacerilor Externe, prin structura sa specializatã, la solicitarea instituţiilor sau a autoritãţilor publice interesate, care achitã taxele prevãzute de lege şi precizeazã scopul ş i calitatea în care titularii urmeazã sã se deplaseze în strãinãtate pe baza acestor documente de cãlãtorie.
(2) In cazul in care structura specializata din cadrul Ministerului Afacerilor Externe constata ca nu sunt indeplinite conditiile prevazute la art. 8, poate refuza eliberarea pasaportului diplomatic, informand in acest sens institutia solicitanta.
ART. 10 (1) Pasapoartele diplomatice electronice se elibereaza, de regula, cu o valabilitate de 5 ani, care poate fi prelungita o singura data, fara a se putea depasi 10 ani de la data emiterii. 2008 , publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 831 din 10 decembrie 2008.
ART. 11 (1) Titularii paşapoartelor diplomatice*) sunt obligaţi sã le predea instituţiei din care fac parte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport urgente adelinchiva adelinchiva Buna ziua, luni am programata o plecare in Thailanda si am pasaportul expirat, sunt interesat cat de repede pot obtine un pasaport nou, si ce tip de pasaport? ... (vezi toată discuția)
Pasaport urgent cucurbitaceea cucurbitaceea Imi puteti spune daca se elibereaza pasaport in regim de urgenta in cazul in care tocmai am descoperit ca mi-am pierdut pasaportul pe care il aveam? (vezi toată discuția)
Pasaport in regim de urgenta rosiulia rosiulia Buna as vrea si eu sa stiu daca se poate face eliberarea unui pasaport simplu electronic in regim de urgenta. As vrea sa merg in vacanta cu iubitul in ... (vezi toată discuția)