avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita sot pentru pensie de intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita sot pentru pensie de intretinere minor din casatorie anterioara

sunt recasatorita a 2 oara sotul actual si el a ai fot casatorit inainte de 2 ori din casatoria noastra na rezultat nici un copil din penultima lui casatorie a rezultat un copil la divorul lui sau inteles verbal ca nu are pretentii fosta sotie la pensie de intretinere acum dupa 14 sa razgindit a avut loc un proces prin care dinsa cere drepturile cu privire la pensia de intretinere a copilului e dreptul lui e si normal lucrul asta ce e mai dureros e ca acuma a primit o instiintare dupa 10 luni de la proces o instiintare in care i se aduce la cunostinta ca sa puna la dispozitia avocatului toate veniturile cit si cele mobile si imobile in cota parte care i se revin din asta inteleg ca este executat silit ? dar pe mine legea nu ma apare nam nici o legatura cu divortul lor si nici cu acest copil mai cu seama ca casa in care locuim inca nu e achitata la banca mai am destule rate de acitat bunurile imobiliare majoritatea sunt facute in urma unei vinzari a unei mosteniri in urma decesului parintilor mei si plus de asta eu trebuie sa stau toata viata cu frica in san si sa nu pot face nimic ( achizitionari de renoire a nei mobile sai aparat electric si electrocasnic cit si la renovarea sau imbunatatirea locuintei) primul lucru care ma gindesc sa il fac e mai intai sa dau si eu divort de el si sa fac un partaj prin care dumnealui daca o vrea sa recunoasca de unde provin bunurile mobile cit si cele imobile daca nu sa ia ce doreste si sa plece de unde a venit ca eu una nam sa stau la batrinete sa impart pensia mea cu un strain sau alte bunuri ca asa cum sa trezit fosta lui sotie dupa 14 ani de zile se poate trezi si dupa 25 sau 30 de ani
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:34, 20 Aprilie 2017
Scumpă doamnă, şi ceilalţi doi copii din prima căsătorie a soţului Dvs. au acelaşi drept la moştenire ca cel care, dacă am înţeles bine, are 18 ani.Probabil copilul mai este la şcoală şi părintele datorează intreţinere copilului şi peste 18 ani, dar nu mai mult de 26 de ani, dacă urmează o formă de învăţământ.
După vârsta de 18 ani, copilul cere pensia de intreţinere, nu mama.
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2017
Martonze, utilizator
Puteti face partaj.
Analizati daca se merita si procedati in consecinta.
In acest fel veti lamuri problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si partaj LidiaSchechter LidiaSchechter Parintii nostri au divortat acum 15 ani si nu au facut partaj de bunuri si nici nu au stabilit o pensie alimentara pentru noi doi copii. Din pacate mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj mikidutza2013 mikidutza2013 Buna seara! Sunt casatorita de 7 ani, avem un copil de un an si jumatate.El mai are un copil de 12 ani dintr-o casatorie anterioara, copil ce locuieste cu ... (vezi toată discuția)